4ο Μινωικό Μονοπάτι Μύθων Ιεράπετρας 2017 – Μεταγωνιστικό Δελτίο Τύπου

Με ανοιξιάτικο καιρό και την διάθεση στα «ύψη» οι συμμετέχοντες αθλητές ξεχύθηκαν στα Λασιθιώτικα βουνά και μονοπάτια των Μύθων και Σελακάνου λαμβάνοντας μέρος στο 4ο Μινωικό Μονοπάτι Μύθων (ΜΜΜ) 2017 .

Όσοι συμμετείχαν στους δύο ορεινούς αγώνες τρεξίματος 26 και 12,5 χλμ θετικής/αρνητικής υψομετρικής ± 1500 μ. και ± 650 μ. αντίστοιχα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν υπέροχες καταπράσινες διαδρομές, σε μέρη σχεδόν παρθένα , σε φαράγγια και παμπάλαια μονοπάτια της περιοχής , σε ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα δάση της Κρήτης , του Σελακάνου.

Οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στην μνήμη του Μυθιανού επιστήμονα Βασίλη Ζαχαρόπουλου.
Αθλητές από κάθε μεριά της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδα και το εξωτερικό, ήρθαν και έζησαν για άλλη μια χρονιά την μοναδική εμπειρία που βιώνει κανείς μέσα από το μαγικό αυτό σπορ , το ορεινό τρέξιμο.

Συμμετέχοντες από όλους τους Συλλογους της Κρήτης όπως από το Σύλλογο δρομέων Υγείας Ηρακλείου(ΣΔΥΗ) , Σύλλογο δρομέων Υγείας Ρεθύμνου(ΣΔΥΡ) , Σύλλογο δρομέων Υγείας Χανίων(ΣΔΥΧ) , Παλαιόχωρα ΤRT, ΑΘΛΥ.Σ.Υ. Αρκαλοχωρίου, Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης (Σ.Μ.Κ.) , Ομιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης (Ο.Υ.Κ.), ARKALOS TRT, ΑΝΕΒΟΛΕΜΑ , Ναυτικός Ομιλος Κωπηλασίας Σούδα, Ο.Μ. Γιαννιτσών, Rouvas Trail Forest κ.α.
Τιμή και χαρά μας που γνωρίσαμε από κοντά τους δύο θρύλους του Ελληνικού Αθλητισμού , την Αθανασία Τσουμελέκα (χρυσή Ολυμπιονίκης 2004 στα 20 χλμ βάδην) και τον Βασίλη Ζαμπέλη τον καλύτερο Ελληνα Μαραθωνοδρόμο του 2:13:24 στο Ρόντερνταμ, οι οποίοι συμμετείχαν στον αγώνα των 26 χλμ

Στο αγωνιστικό μέρος και όσον αφορά τον αγώνα των 26 χλμ , 1ος νικητής γενικής κατηγορίας ανδρών αναδείχθηκε ο Αναστάσιος Ουργαντζόγλου του Ο.Μ . Γιαννιτσών ο οποίος είχε και μια σοβαρή πτώση στο 7.5 χλμ αλλά το πάλεψε και με υπέρτατη προσπάθεια και πόνους τερμάτισε πρώτος με χρόνο 2 ωρ 44 λ και 20 δ, 2ος νικητής ο Ματσίγκος Φώτης του SP.A.R.K.Y. με τον εκπληκτικό χρόνο 2 ωρ 45 λ και 03 δ και 3ος ο Καποκάκης Μιχάλης του Ναυτικού Ομίλου Κωπηλασίας Σούδας με τον επίσης φοβερό χρόνο 2 ωρ 51 λ και 19 δ . Στις γενική κατάταξη γυναικών 1η ήταν η χρυσή Ολυμπιονίκης μας Τσουμελέκα Αθανασία από τη Myathlete με χρόνο 3 ωρ 17 λ και 23 δ 2η η Feddersen Helena του Rouvas Trail Forest με χρόνο 3 ωρ 22 λ και 17 δ και 3η η Τζήμα Βασιλική (σύζυγος του Βασίλη Ζαμπέλη) , με χρόνο 3 ωρ 25 λ και 00 δ.

Να σχολιαστεί εδώ ότι ο Βασίλης Ζαμπέλης ξεκίνησε με ίωση και πυρετό τον αγώνα και αναγκάστηκε δυστυχώς να εγκαταλείψει τον αγώνα στο 10ο χλμ.

Για το αγώνα των 12,5 χλμ 1ος νικητής γενικής κατηγορίας αναδείχθηκε ποιος άλλος, ο Καμπιτάκης Μίλτος του ΟΦΗ με χρόνο 1 ωρ 07 λ και 00 δ, 2ος νικητής ο Παπαγιαννάκης Γιώργος με χρόνο 1 ωρ 18 λ και 19 δ και 3ος ο Παναγιωτάκης Γιάννης του ΟΥΚ με χρόνο 1 ωρ 20 λ και 02 δ . Στις γενική κατάταξη γυναικών 1η ήταν η Χαζηράκη Ελένη της Arkalos TRT με χρόνο 1 ωρ 33 λ και 04 δ 2η η Σωμαράκη Μαρία του ΣΔΥ Ηρακλείου με χρόνο 1 ωρ 43 λ και 15 δ και 3η η Veleva Anna του ΣΔΥ Ρεθύμνου , με χρόνο 1 ωρ 44 λ και 48 δ

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα www.oykritis.gr

Επίσης δεν θα πρέπει να παραληφθεί ο εκπληκτικός χρόνος του 15χρονου Βαρδάκη Μανόλη 1 ωρ 32 λ. 58 δ. Και η 7η θέση της Γενικής κατάταξης!

Ευχαριστούμε θερμά για άλλη μια φορά τους εθελοντές μας Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ιεράπετρας – Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης και Εθελοντές Διασώστες Ιεράπετρας που μας στηρίζουν και παρέχουν ασφάλεια και ποιότητα κατά την διάρκεια των αγώνων . Οι συμμετέχοντες είχαν να πουν τα καλύτερα σχόλια!!
Επίσης ευχαριστούμε τον Δήμο Ιεράπετρας και τον Σύλλογο Ξενοδόχων Ιεράπετρας , το ξενοδοχείο Galaxy και τον Αντιδήμαρχο Κο Ανδρέα Παπαδοπετράκη για την μεσολάβηση και την φιλοξενία του Βασίλη Ζαμπέλη και Αθανασίας Τσουμελέκα.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας :
- το κατάστημα Ορειβατικού εξοπλισμού στο Ηράκλειο Mountainclub Γκούφας ,
- Dynafit Hellas,
- Anek superfast ferries,
- Συνταγή (Γεωργικά εφόδια)
- ΕΠΑΚ Α.Ε.
- Ενωση Γεωργικών Συναιτερισμών Ιεράπετρας
- ΟPTASIA
- Ζερβαλάκης Ανδρέας (Λογιστικό γραφείο)
- Ταυλάκης (Γεωπονικό κατάστημα Στόμιο Ιεράπετρας)
- Agrotypos
- Aπερριττον cafe
- Galaxy hotel
- Lamprakis
- Break (Στόμιο Ιεράπετρας)
- Ε. Ζερβάκης (Γεωργικά εφόδια Στόμιο Ιεράπετρας)
Επίσης τους χορηγούς επικοινωνίας :
www.advendure.gr

www.runningnews.gr

www.runningcrete.gr

, ww.runningmagazine.gr,www.sportevent.gr

,www.runnermagazine.gr

http://planet-radio.gr/

 ,http://www.cretetv.gr/

http://radiolasithi.gr/

Τέλος ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μύθων για την μοναδική φιλοξενία και το τραπέζι για όλους τους αθλητές και συνοδούς που αγκάλιασε και διοργάνωσε για άλλη μια φορά τους αγώνες κάνοντας τους πλέον θεσμό.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους τερματίσαντες αθλητές γιατί στο ορεινό τρέξιμο αξίζει η προσπάθεια και το πείσμα που καταβάλει κανείς να τερματίσει αυτούς τους απαιτητικούς αγώνες !

ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ!!

Νίκος Φερετζάκης
Υπεύθυνος διοργάνωσης Αγώνων

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:

  • Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα

Τα σχόλια σας

comments

Leave a Comment


2 + 7 =

Email
Print
WP Socializer Aakash Web