Γύρος Λαγκαδά

Ο Α.Σ «1000 Δέντρα», το Podilatorama Bike Store κι ο Δήμος Λαγκαδά διοργανώνουν διήμερο ποδηλατικό αγώνα Open με την ονομασία «Γύρος Λαγκαδά» στις 7 και 8 Ιουνίου 2014.

ΑΡΘΡΟ 1:
Το Σάββατο 7 Ιουνίου κι ώρα 13:00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί αγώνας ομαδικής χρονομέτρησης συνολική απόστασης 40 χλμ. Κάθε ομάδα θα αποτελείται από 4 συνολικά αθλητές, ανεξαρτήτου ηλικιακής κατηγορίας, οι οποίοι θα μοιραστούν τον ίδιο χρόνο τερματισμού κι ο οποίος θα προσμετρηθεί στην συνολική κατάταξη του διημέρου. Σημειώνεται ότι θα πρέπει να τερματίσουν οι 3 από τους 4 αθλητές για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή κάθε ομάδας. Η διαδρομή, με εκκίνηση και τερματισμό στην Άσσηρο, είναι μήκους 5 χλμ και θα πραγματοποιηθούν συνολικά 7 αναστροφές. Οι ομάδες θα ξεκινούν με διαφορά 1 λεπτού από την προηγούμενη. Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων και για να αποφευχθεί συνωστισμός στην διαδρομή του αγώνα, οι ομάδες θα χωριστούν σε τρία γκρουπ δυναμικότητας τα οποία μεταξύ τους θα έχουν διάλλειμα 20 λεπτών για να αποσυμφορηθεί η διαδρομή. Οι αναλυτικές ώρες εκκίνησης θα ανακοινωθούν λίγες ημέρες πριν τον αγώνα στο site του αγώνα.

Την Κυριακή 8 Ιουνίου κι ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί αγώνας αντοχής 84 χιλιομέτρων με εκκίνηση και τερματισμό στα Λουτρά Λαγκαδά. Θα υπάρχει προεκκίνηση μέχρι το χωριό του Αγ. Βασιλείου όπου θα δοθεί το ελεύθερο εν κινήσει.

Διαδρομή: Εκκίνηση από Λουτρά Λαγκαδά – Καβαλάρι – Αγ. Βασίλειος – Βασιλούδι Λαγκαδίκια – Σχολάρι – Ευαγγελισμός – Ανάληψη – Δρακόντιο – Κολχικό – Λοφίσκος – Πέντε Βρύσες – Λαγκαδάς – Τερματισμός Λουτρά Λαγκαδά.

ΑΡΘΡΟ 2:
Οι ποδηλατικοί αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω κανόνες και με τους κανόνες της Ε.Ο.Π. Για ότι άλλο δεν προβλέπεται θα αποφασίζει επιτόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης των αγώνων.

ΑΡΘΡΟ 3:
Δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία, φυσική κατάσταση, άνδρες και γυναίκες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν εμπειρία στο άθλημα της ποδηλασίας δρόμου και να υπακούουν σε κάθε εντολή των διοργανωτών που αφορά την προστασίας της ασφάλειας των αθλητών.

Οι μετέχοντες στον αγώνα (αθλητές – συνοδοί) αποδέχονται με τη συμμετοχή τους στον αγώνα τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη ή υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά, ή απώλεια, ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ.. Οι δε ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για αυτούς και επίσης θα πρέπει να έχουν υπογεγραμμένη δήλωση συμμετοχής από τον κηδεμόνα τους.

ΑΡΘΡΟ 4:
Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κάποιας κατηγορίας είναι να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις συμμετοχές. Σε διαφορετική περίπτωση οι ποδηλάτες θα ενταχθούν στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία.

ΑΡΘΡΟ 5:
Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να:
1. Παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 45΄ λεπτά προ της εκκίνησης.
2. Φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτικό ποδηλατικό κράνος.
3. Συμπεριφέρονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα.
4. Φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές.

ΑΡΘΡΟ 6
Έπαθλα – Βραβεύσεις:

Στον αγώνα «Ομαδικής Χρονομέτρησης» θα γίνει μία ενιαία βράβευση των 6 πρώτων ομάδων, ανεξάρτητα από την ηλικία των συμμετεχόντων σε κάθε ομάδα.
1ος Χρυσό Μετάλλιο – Δίπλωμα
2ος Αργυρό Μετάλλιο – Δίπλωμα
3ος Χάλκινο Μετάλλιο – Δίπλωμα
4ος, 5ος, 6ος Δίπλωμα
Στον αγώνα αντοχής θα γίνουν ξεχωριστές βραβεύσεις των 6 πρώτων αθλητών για κάθε μία από τις παρακάτω κατηγορίες
• Εφήβων, μέχρι 18 ετών.
• Ανδρών, 18 – 29 ετών
• Ανδρών, 30 – 39 ετών
•Γυναικών
• Masters 40 – 49 ετών
• Masters 50+
Επιπλέον, θα γίνει και βράβευση των 3 πρώτων σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες που θα αφορά τους αθλητές που έλαβαν μέρος και τις δύο αγωνιστικές ημέρες. Ο αθλητής με τον μικρότερο συνδυασμένο χρόνο θα ανακηρυχθεί νικητής του «Γύρου Λαγκαδά».

ΑΡΘΡΟ 7
Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 12 ευρώ για κάθε αγωνιστική ημέρα ή 20 ευρώ για όσους συμμετάσχουν και στους δύο αγώνες. Για την αποφυγή καθυστερήσεων οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι και τις 3/6/2014:
1. Με αποστολή email στην διεύθυνση info@podilatorama.gr , αναφέροντας: Ονοματεπώνυμο, Όνομα Πατρός, Έτος Γέννησης, Τόπο Κατοικίας, Τηλέφωνο, Κατηγορία, Ομάδα/ Χορηγό.
2. Τηλεφωνικά στο 2310 642830 (Στάθης Κουτμερίδης).
Για να διευκολυνθεί η οργάνωση των λιστών εκκίνησης κι ο συγχρονισμός των chips, η συμμετοχή για τον αγώνα «Ομαδικής Χρονομέτρησης» του Σαββάτου θα πρέπει οπωσδήποτε να κατατεθεί μέχρι τις 3/6/2014 στον παρακάτω λογαριασμό
Εθνικη Τράπεζα 217 622124 68 (IBAN GR 1401102170000021762212468)
Όσοι αθλητές θα αγωνιστούν μόνο την Κυριακή, μπορούν να πληρώνουν και την ημέρα του αγώνα στη γραμματεία, με την παραλαβή των νούμερών τους, με την απαραίτητη προυπόθεση να έχουν στείλει την αίτηση συμμετοχής τους μέχρι τις 3/6/2014.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
Η γραμματεία του αγώνα θα είναι ανοιχτή το Σάββατο από τις 11:30 π.μ μέχρι και τις 12:30 μ.μ και την Κυριακή από τις 9.30 π.μ μέχρι και τις 10.30 π.μ και θα εξυπηρετεί μόνο ήδη εγγεγραμμένους αθλητές.

Κατά την ολοκλήρωση της εγγραφής, θα δίνονται σε κάθε αθλητή τα διακριτικά νούμερα, ενεργειακά gel από την εταιρεία ZipVit και τσιπάκι ηλεκτρονικής χρονομέτρησης. Μετά τον τερματισμό του αγώνα, θα προσφερθεί γεύμα στους αθλητές από το Δήμο Λαγκαδά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:

Τα σχόλια σας

comments

Leave a Comment


4 + = 5

Email
Print
WP Socializer Aakash Web