4o Mtb Race Κilkis

4o Mtb Race Κilkis

Αγώνας ορεινής ποδηλασίας (open) – Κιλκίς

Ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς με την στήριξη του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς διοργανώνει ανοιχτό αγώνα ορεινής ποδηλασίας (Μountain Βike) την 26η Οκτωβρίου 2014 με εκκίνηση και τερματισμό τον λόφο του Αγίου Γεωργίου.

Ώρα εκκίνησης 10:30π.μ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η διαδρομή είναι κυκλική δύο (2) γύρων των 17.5 χλμ (35 χλμ συνολικά) και κινείται σε δασικούς δρόμους πευκοδάσους και πανέμορφα μονοπάτια Σε σχέση με την περσινή διαδρομή έχει προστεθεί ένα νέο μονοπάτι μήκους 800 μέτρων περίπου. Υπάρχει η δυνατότητα για όποιον θελήσει  να αγωνιστεί σε μόνο ένα  (1) κύκλο της  διαδρομής (17.5 χλμ)  στην κατηγορία Fun.

Η διαδρομή ξεκινά με προεκκίνηση περνώντας από κεντρικό σημείο της πόλης ,ανηφορίζει προς το θερινό σινεμά που βρίσκεται στις παρυφές του λόφου Αγίου Γεωργίου, συνεχίζει σε κατηφορικό χωματόδρομο  προς  το υδραγωγείο  για περίπου 2 χλμ  μέχρι να μπει στο πρώτο μονοπάτι και έπειτα στο πανέμορφο πευκόδασος (είναι χαρακτηρισμένο ως καταφύγιο θηραμάτων)  όπου βρίσκεται και το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής . Ο συνδυασμός της εναλλαγής δασικού δρόμου και μονοπατιών καθιστούν τεχνική, πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα την διαδρομή.

Αφήνοντας το πευκόδασος και κλείνοντας τον πρώτο γύρο, μπαίνετε στο  μονοπάτι (4 χλμ περίπου) περιμετρικά του λόφου. Φυσική κατάσταση  και τεχνική είναι απαραίτητα για να το απολαύσετε

Η διαδρομή έχει μικραίνει κατά 2 χλμ περίπου , αλλά έχει προστεθεί ακόμη ένα μονοπάτι 800 μέτρων και έχει κοπεί ο δεύτερος κύκλος του μισού μονοπατιού του λόφου τον οποίο έκαναν οι αθλητές όταν περνώντας από την εκκίνηση για δεύτερη φορά έπρεπε να ξαναμπούν στο υπόλοιπο μισό του λόφου για να τερματίσουν. Επομένως για όσους γνωρίζουν ήδη την διαδρομή απο παλαιότερες συμμετοχές τους, όταν μπούν στο μονοπάτι του λόφου για δεύτερη φορά όταν φτάσουν στον χώρο της εκκίνησης θα τερματίσουν.

Eπίσης έχει αλλάξει το μονοπάτι του λόφου περνώντας πλέον μέσα από το νταμάρι ενώ παλαιότερα περνούσε από πάνω. Η απόσταση δεν άλλαξε αλλά έγινε περισσότερο απαιτητικό.

Παράλληλα με τον αγώνα θα διεξαχθεί και ποδηλατική δεξιοτεχνία για τους μικρούς μας φίλους. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο αγώνας είναι ΟΡΕN  και μπορούν να συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες ηλικίας πάνω από 18 ετών. Μικρότερης ηλικίας αθλητές μπορούν να μετέχουν μετά από ενυπόγραφη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

    Ανδρών. 18-2930-3940-4950+

    Γυναικών.

    Fun

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

    Παρακαλούνται οι αθλητές να δηλώσουν συμμετοχή εγκαίρως, για την αρτιότερη προετοιμασία της διοργάνωσης, στο  http://mtbracekilkis.wordpress.com/

    Εγγραφές θα γίνονται επίσης και στον χώρο της αφετηρίας, έως και μια ώρα πριν την εκκίνηση.

    Κόστος Συμμετοχής  10 ευρώ.

  Οι επισκέπτες-συνοδοί θα έχουν την δυνατότητα να  επισκεφτούν το πανέμορφο σπήλαιο το οποίο βρίσκεται 100 μέτρα από την εκκίνηση του αγώνα.

http://el.wikipedia.org/wiki/Σπήλαιο_Αγίου_Γεωργίου

Παράλληλα με τον αγώνα οι μικροί μας φίλοι και όχι μόνο, μπορούν να συμμετέχουν σε αγώνα δεξιοτεχνίας με ελεύθερη συμμετοχή η οποία θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την εκκίνηση του αγώνα. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και οι απονομές θα γίνουν με όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες του κανονικού αγώνα.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Ανεφοδιασμός με νερό και ισοτονικό θα υπάρχει στο 7ο και 13ο χλμ στον πρώτο γύρο και στο 25ο και 31ο χλμ στον δεύτερο. Παρακαλούνται οι αθλητές να πετούν σκουπίδια μόνο εντός των σταθμών υποστήριξης.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Η διέλευση των αθλητών και αθλητριών θα καταγράφεται σε τρία σημεία της διαδρομής. Οι αθλητές και αθλήτριες είναι υποχρεωμένοι να φορούν κράνος και τον αριθμό τους σε εμφανές σημείο ώστε να μπορούν οι κριτές να τους καταγράφουν χωρίς πρόβλημα και καθυστέρηση.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΑΘΛΑ

Στον 1ο κάθε κατηγορίας θα δοθεί κύπελλο και μετάλλιο, όπως επίσης και μετάλλια στους 2ους  και 3ους.     Αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους αθλητές.

Μετά τον αγώνα θα προσφερθούν εδέσματα  στους συμμετέχοντες, προσφορά των χορηγών μας και τοπικών συλλόγων.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Θα υπάρχει υποστήριξη από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης , τον σύλλογο πολιτικής προστασίας ‘’Μακεδονία’’, το ΕΚΑΒ Κιλκίς και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ”Οι Σαμαρείτες”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:

Τα σχόλια σας

comments

Leave a Comment


6 − 3 =

Email
Print
WP Socializer Aakash Web