Ανοικτή επιστολή του κ.Νώντα Σαρρή

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Μαρούσι, 12 Νοεμβρίου 2015

Προς :

-μέλη Δ.Σ. ΕΟΠ

-Σωματεία – Μέλη Ε.Ο.Π.

Αγαπητοί φίλοι της ποδηλασίας,

Πήρα την πρωτοβουλία να επικοινωνήσω μαζί σας, μετά από 29 συναπτά χρόνια σχέσης μου με την αγωνιστική ποδηλασία, πρεσβεύοντας πολλές φορές αιρετικές θέσεις στα δρώμενα του ποδηλατικού χώρου ,ειδικά αυτά σε κεντρικό επίπεδο. Πάντοτε πυξίδα των δράσεών μου ,ήταν να μπει δυναμικά το ποδήλατο στην ελληνική κοινωνία , είτε αγωνιστικά, είτε στη φιλοσοφία του μαζικού αθλητισμού και της βιώσιμης κινητικότητας.

Οι θέσεις μου αυτές, έχουν καταγραφεί διαχρονικά στις Γ.Σ. της Ε.Ο.Π. και αλλού (σας επισυνάπτω τις απόψεις που κατατέθηκαν εγγράφως στην τελευταία Γ.Σ. 31.10.2015).

Τα τελευταία χρόνια, ειδικά τα χρόνια της κρίσης, αναγνωρίζοντας όπως όλοι, ότι συνεχώς αποδυναμώνεται το κράτος πρόνοιας άρα και οι επιχορηγήσεις-οικονομική στήριξη προς την ποδηλασία γενικά και ειδικά στην αγωνιστική -, γνωρίζοντας πλέον με σχεδόν μαθηματική ακρίβεια, ότι η φθίνουσα αυτή οικονομική στήριξη θα φθάσει σε μηδενικό σημείο σύντομα. Μπροστά σε αυτή την διαπίστωση είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε σχεδιάζοντας διαφορετικά από τη σημερινή κρατικοδίαιτη- σχεδόν αποκλειστικά- διαχείριση. Σαφώς η όποια οικονομική στήριξη από το Κράτος και μέσα από διαδικασίες ισόρροπου και διαφανούς διαχείρισης ,είναι ο βασικός πυλώνας του ποδηλατικού γίγνεσθαι.

Όμως επιτρέψτε μου να σας πω ότι το ποδήλατο και η ποδηλασία-πανευρωπαϊκά ειδικά – είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από τα 43 (ο αριθμός δεν αντιπροσωπεύει ισοδύναμα )ποδηλατικά σωματεία της χώρας μας, ούτε και ο αποσπασματικός, ασυγχρόνιστος και ακαθοδήγητος ελληνικός μαζικός αθλητισμός στην ποδηλασία. Πρέπει λοιπόν άμεσα, χωρίς καμία καθυστέρηση να προχωρήσουμε σε ένα νέο σχεδιασμό της ελληνικής ποδηλασίας με κυρίαρχη την αναπτυξιακή φιλοσοφία .

Από χθες ενεργοποιήθηκε και αναδιαρθρώθηκε (σας στάλθηκε κείμενο με τις προτάσεις της ΕΟΠ ) η Επιτροπή Ανάπτυξης της Ε.Ο.Π. Ήδη σας στείλαμε επίσης , μια καταρχήν σειρά αναπτυξιακών προτάσεων ανοίγοντας επιτέλους ένα σημαντικό διάλογο με τα ποδηλατικά σωματεία και περιμένοντας τις προτάσεις σας . Τα γραφόμενα από εμένα είναι το πιστεύω μου και όχι κάτι το ευκαιριακό ούτε συγκυριακό .

Στο Δ.Σ. στις 6/10/2015,-μετα από παραιτήσεις 2 μελών – αποφασίσθηκε μερική – προσωρινά – αναδιάρθρωση του Δ.Σ. μέχρι το τέλος του 2015 (1 μήνα περίπου) ώστε να επανασχεδιαστεί η ποδηλατική δράση της Ε.Ο.Π. Επίσης , ως εγγύηση αυτής της αλλαγής, ανάλαβα προσωρινά Γενικός Γραμματέας με στόχο την ανάληψη των ευθυνών του Προέδρου της Ε.Ο.Π. από τις αρχές του νέου έτους και μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, οπότε θα έχουμε χρόνο πλέον, για μια προσπάθεια , δομημένης διαχείρισης της Ε.Ο.Π. με ουσιαστικό και βασικό πρόσημο,την ανάπτυξη .Η προσπάθεια αυτή ,εκ των πραγμάτων θα αγκάλιαζε συνεργασίες με νέα άτομα του ποδηλατικού χώρου , ώστε να υπάρξει , με τις υπό κανονικές συνθήκες εκλογών τον Αύγουστο του 2016, η μεγάλη και αναγκαία ανανέωση προσώπων στην ΕΟΠ. Όλα αυτά θα είναι ουσιαστική ΑΝΑΤΡΟΠΗ των σημερινών ,παρωχημένων πλέον ,πολιτικών ,κατά την γνώμη μου .

Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται εκ νέου εμφυλιοπολεμικές κινήσεις μέσα στους κόλπους του αθλήματος.

Πιστεύω απόλυτα στην αναγκαιότητα της ΑΛΛΑΓΗΣ, γι’ αυτό δουλεύω άοκνα, ειδικά τις τελευταίες μέρες. Η σημερινή διοίκηση έχει αποδεκτεί την αναγκαιότητα των αλλαγών αυτών και την οριοθέτησε χρονικά μέχρι τέλους του 2015.

Η αλλαγή ήδη έχει αρχίσει. Σε ένα μήνα περίπου θα έχουμε πλήρη αναδιάρθρωση ευθυνών των μελών του Δ.Σ. της Ε.Ο.Π. και σε αυτό δεν θα περισσεύει κανείς.

Αυτά έχω να σας πω αγαπητοί φίλοι.

Αν έγινα πιστευτός ή όχι θα φανεί σύντομα.

Αν προχωρήσει το εμφυλιοπολεμικό κλίμα ,κανένα καλό δεν προμηνύεται στον ποδηλατικό χώρο και εντίμως σας λέω ότι εμένα δεν αντιπροσωπεύει , ειδικά ιδεολογικά η όλη κατάσταση, ωθώντας με να αποχωρήσω από το κεντρικό ποδηλατικό γίγνεσθαι. Ίσως να βολεύει και κάποιους αυτή μου η απόφαση . Ίσως και νομοτελειακά, πρέπει να γίνει. Το μέλλον θα δείξει πόσο λάθος και πόσο ανατρεπτικό(!!!!!) είναι :” στα ξερά να καίγονται και τα χλωρά “

Εύχομαι οι όποιες επιλογές σας, όχι μόνο να στοχεύουν στο καλό της ποδηλασίας, αλλά να αποτελέσουν μια ώριμη, ήρεμη και υγιή θέση, που θα θωρακίζει την – δυστυχώς ανεμική σήμερα – συλλογικότητα και αλληλεγγύη.

Με εκτίμηση

Νόντας Σαρρής

Αρχιτέκτονας Μηχανικός – Πολεοδόμος

Πρόεδρος Π.Ο.ΗΡ. «ΚΑΣΤΡΟ»

(Προσωρινός) Γενικός Γραμματέας Ε.Ο.Π.

Υ.Γ. Είναι η στιγμή να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας για την όποια κατάσταση επικρατεί στο άθλημα σήμερα και εγώ προσωπικά αναλαμβάνω όσο και ότι μου αντιστοιχεί. Ο νοών νοήτω………….


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:

  • Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα

Τα σχόλια σας

comments

Leave a Comment


7 + = 13

Email
Print
WP Socializer Aakash Web