Το ελληνικό Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο κέντρο ανάπτυξης για τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια

Λίγες ημέρες μετά την ανάθεση στη χώρα μας του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων 2015 που θα διεξαχθεί 14-19 Ιουλίου, κλιμάκιο της UEC αποτελούμενο από τον Γεν. Γραμματέα Enrico Della Casa, τον ΥΠ. Τύπου Stefano Bertolotti και ειδικό τεχνικό στα θέματα χρονομέτρησης επισκέφθηκε τις Ελληνικές εγκαταστάσεις.

Το κλιμάκιο επιθεώρησε την πίστα και απέδωσε ειδική μνεία στην ποιότητα του ξύλινου τάπητα υποδεικνύοντας την ανάγκη για αναβάθμιση του εξοπλισμού χρονομέτρησης και καταγραφής αποτελεσμάτων.

Από πλευράς ΕΟΠ συμμετείχαν στις συζητήσεις: ο Πρόεδρος Θανάσης Τερζής, ο Ταμίας Παναγιώτης Πριστούρης και ο Διεθνής Κομισάριος – και διευθυντής της Ομοσπονδίας, Βλαδίμηρος Πέτσας.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΠ μεταξύ των άλλων τόνισε: “Ο Γεν. Γραμματέας της UEC, Enrico Della Casa, επισκέφθηκε την πίστα προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση των εγκαταστάσεων μετά την πρόταση ανάθεσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-23 & Εφήβων.

Θα ακολουθήσει υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας και σύντομα η ανάληψη των εργασιών.

Οι τελευταίες θα περιλαμβάνουν αναβάθμιση του συστήματος χρονομέτρησης ώστε να φιλοξενήσουμε προπονητικό camp που θα διεξαχθεί 20 ημέρες πριν το Πανευρωπαϊκό υπό την επίβλεψη της UEC και θα αποτελέσει προμαχώνα ανάπτυξης της ποδηλασίας στα Βαλκάνια”.

Από τη μεριά του ο Γενικός Γραμματέας της UEC δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το ταξίδι του:

“Η ατζέντα μας περιελάμβανε τρία θέματα: την οργάνωση training camps, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και την αγορά προγράμματος χρονομέτρησης προκειμένου να διεξαχθούν αγώνες πίστας στο Ο.Α.Κ.Α. για τα επόμενα δέκα – δεκαπέντε χρόνια.

Με τον Πρόεδρο της UEC, David Lappartient, συμφωνήσαμε για τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-23 και την επανα-ενεργοποίηση του ποδηλατοδρομίου του ΟΑΚΑ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν Ευρωπαϊκό κέντρο ποδηλασίας (European cycling center).

Εν αρχή θα φιλοξενήσει ένα training camp διάρκειας τριών εβδομάδων που θα περιλαμβάνει τριάντα αθλητές και δέκα προπονητές από τα Βαλκάνια. Δεν είναι λοιπόν μόνο ένα camp για αθλητές αλλά και για προπονητές. Οι καθηγητές θα είναι παγκοσμίου επιπέδου, πολύ εξειδικευμένοι και θα προσφέρουν πολύτιμες οδηγίες υπό την επίβλεψη της UEC.

Αποφασίσαμε το ποδηλατοδρόμιο του Ο.Α.Κ.Α. λόγω της γεωγραφικής του θέσης να αποτελέσει ορμητήριο ανάπτυξης της ποδηλασίας για αυτό το μέρος της Ευρώπης.

Τα έργα αναβάθμισης εν’ όψη του Πανευρωπαϊκού αποτελούν μια μακροπρόθεσμη επένδυση που θα προάγει την ποδηλασία για τα επόμενα πέντε χρόνια και θα προετοιμάσει τις Εθνικές ομάδες εν όψη των Ολυμπιακών αγώνων του 2020 και για το 2024.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη φιλοξενία που μας προσφέρατε και διαπιστώσαμε πως η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας είναι αποφασισμένη να θέση σε λειτουργία το ποδηλατοδρόμιο κάτι που θα ευνοήσει όχι μόνο τους αθλητές σας αλλά και όλη την ευρύτερη περιφέρεια των Βαλκανίων”.


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:

Τα σχόλια σας

comments

Leave a Comment


+ 3 = 11

Email
Print
WP Socializer Aakash Web