Οι δηλώσεις των Μπούγλα Γ. και Αναστόπουλου Β. για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Δρόμου

Διαβάστε παρακάτω τι είπαν για τον αγώνα του Γιώργου Μπούγλα τόσο ο ίδιος όσο και ο προπονητής του και Team Manager της SPTableware Βασίλης Αναστόπουλος.

Β. Αναστόπουλος:
“Ο στόχος του Γιώργου σε αυτό τον αγώνα ήταν να προσπαθήσει να μπεί στο ξεκόλλημα.

Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι οι πιθανότητες απλά να τερματίσει τον αγώνα ήταν σχεδόν μηδαμινές και γι αυτό αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε επιθετική τακτική με σκοπό να κάνει αισθητή την παρουσία του και να φανεί η Ελληνική σημαία σε όλο τον κόσμο από το να προπαθήσει απλά να μείνει για όσο περισσότερα χιλιόμετρα μπορεί στο γκρούπ.

Έκανε αρκετές προσπάθειες για ξεκόλλημα από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα και μάλιστα σε κάποια στιμή αποσπάστηκε με άλλα 4 άτομα αλλά στην συνέχεια τους έπιασαν.

Στη δεύτερη στροφή και ενώ ήταν συνεχώς στις πρώτες θέσεις του γκρούπ βρέθηκε μόνος μπροστά, χωρίς να εκδηλώσει επίθεση, έχοντας κάποια μέτρα από τους υπόλοιπους και αποφάσισε να συνεχίσει την προσπάθειά του.

Μπορεί για τις ποδηλατικά ανεπτυγμένες χώρες αυτή του η κίνηση να ήταν τουλάχιστον ασυνήθιστη αλλά για μια μικρή ποδηλατικά χώρα σαν την Ελλάδα, με σχεδόν μηδαμινή παρουσία στις μεγάλες διοργανώσεις, ήταν πολύ σημαντική.

Ο Γιώργος κατάφερε για περίπου 2 ώρες να στρέψει την προσοχή όλων στον “μοναχικό Έλληνα” και αυτό νομίζω ότι είναι μόνο κέρδος για την Ελληνική ποδηλασία. “

Γ. Μπούγλας:
“Για μένα η συμμετοχή σε αυτό τον αγώνα ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Το να βρίσκεσαι στην εκκίνηση με αθλητές που βλέπεις μόνο στην τηλεόραση είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Ήθελα η πρώτη μου εμφάνιση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου να μην περάσει απαρατήρητη, γι αυτό προσπάθησα να ακολουθήσω τις οδηγίες του Βασίλη (Αναστόπουλου) και να μπώ στο ξεκόλλημα. Δεν τα κατάφερα αλλά στην συνέχεια βρήκα την ευκαιρία να ξεφύγω χωρίς ουσιστικά να το καταλάβω αφού δεν έκανα κάποια επίθεση.

Όλη την ώρα που ήμουν ξεκολλημένος ο κόσμος δεν σταμάτησε να με ενθαρύνει και να φωνάζει το όνομά μου, κάτι που μου έδινε αφάνταστη δύναμη. Δυστυχώς ένα μπροστινό σκασμένο ελαστικό και ο απίστευτα πολύς χαμένος χρόνος αλλαγής του έφεραν το γκρούπ σε απόσταση αναπνοής πίσω μου και έτσι τελείωσε η προσπάθειά μου.

Πιστεύω ότι τίμησα όσο καλύτερα μπόρεσα τα Ελληνικά χρώματα αν και η ΕΟΠ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και κάτω από απίστευτη πίεση εκ μέρους της ομάδας μου αποφάσισε να με στείλει σε έναν αγώνα που με το “σπαθί” μου είχα κερδίσει την πρόκριση.

Το γεγονός ότι βρίσκομαι εδώ με μόνο συνοδό τον Team manager και προπονητή μου στην SP TABLEWARE, η οποία και του κάλυψε όλα τα έξοδα, μου έδωσε ένα ακόμα κίνητρο για να προσπαθήσω να κάνω αισθητή την παρουσία μου σε αυτό τον αγώνα.

Ευχαριστώ την ΕΟΠ που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ, φυσικά την ομάδα μου αφού χωρίς αυτή δεν θα είχα πάρει την πρόκριση και δεν θα είχα υποστήριξη στον αγώνα και όλους τους φίλους της ποδηλασίας για τα μηνύματα που μου έστειλαν μετά την λήξη του αγώνα.”

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:

Τα σχόλια σας

comments

Leave a Comment


9 + = 15

Email
Print
WP Socializer Aakash Web