Η άποψη της “Ποδηλασία Ξανά” για τα λεγόμενα της ΕΟΠ σχετικά με τους αγώνες του 2013

Με αφορμή το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε απάντηση επερώτησης βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Κωνσταντίνο Τασούλα, σχετικά με την άρνηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας να ανακοινώσει τα αποτελέσματα αγώνων ποδηλασίας, με το επιχείρημα ότι αυτά περιέχουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των αθλητών που συμμετείχαν, ως μέλη της μειοψηφίας του Δ.Σ. της Ε.Ο.Π, αισθανόμαστε την ανάγκη προς αποκατάσταση της αλήθειας να καταθέσουμε τα παρακάτω πραγματικά γεγονότα:

1. Ουδέποτε σε συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κατατέθηκαν, διαβιβάστηκαν ή συζητήθηκαν οι επιστολές που αναφέρονται στην προαναφερόμενη δημοσίευση της ΕΟΠ και παραθέτουμε κατωτέρω:

α) Επιστολή από την Γ.Γ.Α. προς την Ε.Ο.Π. με αρ.πρωτ.4225/7-2-2014,
β) Απαντητική επιστολή της Ε.Ο.Π. προς την Γ.Γ.Α. με αρ.πρωτ. 719/21-3-2014 με κοινοποίηση και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
γ) Επιστολή με αρ.πρωτ. 1019/11-4-2014 της Ε.Ο.Π. προς τη Γ.Γ.Α.
δ) Επιστολή με αρ.πρωτ. 20347/7-7-2014 της Γ.Γ.Α. προς την Ε.Ο.Π.
ε) Επιστολή με αρ.πρωτ. 2461/3-10-2014 της Ε.Ο.Π. προς τη Γ.Γ.Α.

2. Ουδέποτε στο Διοικητικό Συμβούλιο κατατέθηκε προς συζήτηση η νομική άποψη του Νομικού Συμβούλου της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ.Γεωργίου Λιανού ως προς την μη δημοσιοποίηση των φύλλων αγώνων, λόγω προστασίας των προσωπικών δεδομένων των αθλητών.

3. Για πρώτη φορά και κατά παρέκκλιση των ειωθότων, δεν κατατέθηκαν, δεν συζητήθηκαν και φυσικά δεν τοποθετήθηκαν προς επικύρωση και ως εκ τούτου δεν εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας η στατιστική αξιολόγηση και η βαθμολογία των σωματείων για την αγωνιστική περίοδο του 2013.

4. Αντίθετα από όσα ισχυρίζεται στην με αρ.πρωτ. 2849 από 01.12.14 απάντησή της η Διοίκηση της ΕΟΠ, με επανειλημμένες επιστολές του (αρ.πρωτ. 2197/7-10-2013, 2505/ 03-12-2013, 1/02-1-2014 ) προς το Διοικητικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης μας κ.Σάββας Τσοπούρογλου, πρόεδρος του Π.Γ.Σ.Λάρισας και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.Π. ζητούσε την προσκόμιση στο Διοικητικό Συμβούλιο των φύλλων αγώνων του 2013 προκειμένου να υποβληθούν σε έλεγχο εγκυρότητας, καθώς τόσο από επιστολές-καταγγελίες σωματείων-μελών μας, όσο και από την ύπαρξη μιας νοσηρής και επικίνδυνης φημολογίας υπήρχε έντονη αμφισβήτηση για την βασιμότητα των στοιχείων, αλλά ουδέποτε μέχρι και σήμερα αυτά προσκομίστηκαν.

5. Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 03-1-2014 το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ.Αλέξανδρος Πόγκας ζήτησε επιμόνως να συμπεριληφθεί στα θέματα ημερήσιας διάταξης και το θέμα ελέγχου των φύλλων αγώνων και κατακύρωσης βαθμολογίας, όμως η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου, αποδεχόμενη την αρνητική εισήγηση του προέδρου κ. Αθανασίου Τερζή, αρνήθηκε την συζήτηση του εν λόγω θέματος, μειοψηφούντων των κ.κ. Σαρρή, Τσοπούρογλου, Δάκου και Πόγκα.

6. Στις 18 Νοεμβρίου 2014, ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.Π. κ.Μιλτιάδης Κριμίζης γνωστοποίησε στα μέλη του Δ.Σ. (μέσω e-mail) την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής, επισημαίνοντας ότι δύο προγενέστερες επιστολές του προς το Δ.Σ. (αρ.πρωτ. 1689/11-06-2014 και 2416/26-9-2014 ), ουδέποτε ήρθαν σε αυτό προς συζήτηση. Αιτιολογώντας δε την ενέργειά του αυτή, εύγλωττα αναφέρει ως λόγο της παραίτησης το γεγονός ότι ”οι αποφάσεις της Τεχνικής Επιτροπής και οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. καταστρατηγούνται κατά το δοκούν”. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι για λόγους διοικητικής ηρεμίας και αποφυγής πιέσεων οσονούπω, η ομοσπονδία δεν προέβη μέχρι και σήμερα στην γνωστοποίηση στο κοινό της παραίτησης του Προέδρου του σημαντικότερου οργάνου λειτουργίας του αθλήματος μετά το Δ.Σ.

7. Πέραν όλων αυτών, πάμπολλες φορές έχουμε προβεί σε διαμαρτυρίες εντός και εκτός Διοικητικού Συμβουλίου για την ύπαρξη στεγανών στην λειτουργία της Εκτελεστικής επιτροπής, για την έλλειψη δυνατότητας ακόμη και στα μέλη του Δ.Σ να έχουν πρόσβαση στα οικονομικά και διοικητικά έγγραφα της Ομοσπονδίας (αλληλογραφία, παραστατικά στοιχεία, συμβόλαια συνεργατών κλπ). Κατ’ επανάληψη έχουμε αναφερθεί σε εν-κρυπτώ προσλήψεις συνεργατών (προπονητών κλπ), αποσπάσεις καθηγητών φυσικής αγωγής χωρίς προγενέστερη δημοσίευση σχετικής πρόθεσης, αποστολής στο εξωτερικό ως επικεφαλής προπονητών των Εθνικών ομάδων, ατόμων που δεν είναι καν εγγεγραμμένοι στους ειδικούς καταλόγους της ΓΓΑ κατά παράβαση των οδηγιών της ΓΓΑ προς όλες τις αθλητικές αρχές και τα σωματεία, αποστολής σε camp Προπονητών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Aigle) ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ (και όχι αξιοκρατικά επιλεγμένου προπονητή) για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, κατατρεγμό σωματείων – μελών και παραγόντων που βρέθηκαν απέναντι σε επιλογές της Διοίκησης και εμπλοκή τους σε ατέρμονους δικονομικούς αγώνες με σκοπό την ηθική και οικονομική εξόντωσή τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε την επιλεκτική αποπομπή παράγοντα από το Διοικητικό Συμβούλιο με το πρόσχημα του ασυμβίβαστου, την αποστολή επιστολών προς την Γ.Γ.Α για διαγραφή σωματείων -μελών μας επικαλούμενοι αμφισβητούμενες παρατυπίες, χωρίς προγενέστερη απόφαση Διοικητικού Σωματείου, προκειμένου να εκφοβισθούν και να συνετισθούν οι διαφωνούντες (Δαίδαλος Δράμας – Θησέας Αθηνών – Άκρατος Βόλου – Πηνειός Λάρισας – ΠΕΣΑ Αθηνών – Κρόνος Νίκαιας) αλλά και την προκλητική και απαράδεκτη μεθόδευση της αποψίλωσης σωματείου -μέλους (Ροδήλιος Ρόδου) από έναν σημαντικό αριθμό αθλητών του, με την υποστήριξη της προσφυγής στην δικαιοσύνη με σκοπό την μεταγραφή αριθμού αθλητών, καταθέτοντας υποστηρικτικό υπόμνημα στο Αθλητικό Δικαστήριο (ΑΣΕΑΔ) που αναιρούσε τόσο την απορριπτική απόφαση του επίσημου οργάνου της ΕΟΠ (Επιτροπή Μεταγραφών) όσο και της ομόφωνης επίσης απορριπτικής, απόφασης του ιδίου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Κατόπιν όλων αυτών και αδυνατώντας να απέχουμε από την τοποθέτηση σε ένα καίριο ζήτημα που τέθηκε ενώπιον της κρίσης του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δηλώνουμε ευθαρσώς πως η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και η ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ στην διανομή του εθνικού περισσεύματος στον πολύπαθο ερασιτεχνικό αθλητισμό σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να εμποδίζεται από περίτεχνες νομικίστικες θεωρήσεις περί προσωπικών δικαιωμάτων και άλλων φαιδρών ισχυρισμών. Οι Έλληνες αθλητές δεν ντρέπονται, δεν κρύβονται και δεν ενοχλούνται όταν δημοσιοποιούνται οι επιδόσεις τους σε όποιο άθλημα και αν επιδίδονται. Εξάλλου ο αθλητισμός μόνο από ένα σύνθημα οφείλει να διέπεται: ΌΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ και η κάθε Ομοσπονδία ως θεματοφύλακας όλων των υψηλών ιδανικών κάθε αθλήματος, ΟΦΕΊΛΕΙ να διασφαλίζει με αμεροληψία, δικαιοσύνη, διαφάνεια και τήρηση των νομίμων διαδικασιών την ισότιμη δυνατότητα όλων των ΑΘΛΗΤΩΝ μας στην άθληση και την ανάπτυξη του Αθλητικού Ιδεώδους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:

Τα σχόλια σας

comments

Leave a Comment


7 − 1 =

Email
Print
WP Socializer Aakash Web