Δήλωση του διοικητικού συμβουλίου του Π.Ο.Η. Κάστρο

Η οικογένεια του ΠΟΗ Κάστρο διαχρονικά προσπάθησε και προσπαθεί την προώθηση της ποδηλασίας όχι μόνο σαν άθλημα αλλά και σαν τρόπος ζωής. Το πλαίσιο ήταν πάντα η αξιοπρέπεια, ο αυτοσεβασμός και το κτίσιμο παιδείας και συλλογικότητας. Στα τριάντα και πλέον χρόνια ζωής του ΠΟΗ Κάστρο πολύ μικροί και μεγάλοι βρήκαν χώρο να εκφραστούν αθλητικά και όχι μόνο. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν τα τελευταία 15 χρόνια ο ΠΟΗ Κάστρο να γευθεί όλο το φάσμα αθλητικών επιτυχιών. Αθλητές του και αθλήτριες του, όλων των κατηγοριών ανέβηκαν τα ψηλότερα σκαλοπάτια επιτυχιών της ελληνικής ποδηλασίας και όχι μόνο. Ποτέ το σωματείο μας δεν λειτούργησε με τρόπους αναξιοπρεπείς ή με τρόπους έξω από την ηθική όπως τουλάχιστον εμείς την οραματιζόμαστε, ποτέ δεν σκύψαμε κεφάλι γι αυτό πολλές φορές θεωρηθήκαμε μαύρο πρόβατο της ποδηλασίας, πολύ δέ περισσότερες φορές καινοτομήσαμε με προτάσεις και πράξεις. Σημαντικότερη καινοτομία μας ήταν αυτή της δημιουργίας της 1ης Continental ομάδας στην Ελλάδα. Αθλητές της ομάδας μας, αθλητές άλλων ελληνικών σωματείων αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες ενσωματώθηκαν σε αυτή την ομάδα και για πρώτη φορά δόθηκε η ευκαιρία συμμετοχής σε διακεκριμένους αγώνες του εξωτερικού πολλοί περισσότερους από αυτούς που είχαν οι εκάστοτε ημέτεροι των εθνικών ομάδων.

Αθλητές του σωματείου μας και άλλοι νέοι αθλητές έτρεξαν στην Κίνα, στην Γερμανία στην Ιταλία, Αίγυπτο. Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία, Γαλλία, Μαυροβούνιο, Βοσνία, Βενεζουέλα, Ντουμπάι και άλλες χώρες. Η ομάδα αυτή στηρίχθηκε από διάφορους χορηγούς της τοπικής κοινωνίας της πόλης μας και όχι μόνο και αποτέλεσε στόχο-όραμα των μικρών αθλητών μας. Δυστυχώς η οικονομική κρίση επηρέασε σημαντικά την λειτουργία αυτής της ομάδας και σαφώς την ομάδας κορμό του ΠΟΗ Κάστρο. Τώρα και δύο χρόνια η continental ομάδα έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΗΔΕΝΙΚΗ οικονομική στήριξη. Αυτό σε συνδυασμό με τις ανορθόδοξες και κάκιστες πρακτικές άλλων σωματείων που ζήλεψαν την προσπάθεια μας αυτή (και δημιούργησαν continental ομάδες αθέμιτα ανταγωνιστικά απέναντι μας) δημιούργησαν ένα πεδίο συμπεριφορών διχασμού μέσα στο ποδηλατικό γίγνεσθαι της πόλης μας. Η σκληρή οικονομική κρίση , η δυσκολία και επικινδυνότητα του αθλήματος και ποιος ξέρει τι άλλο έχουν δημιουργήσει απαράδεκτες συμπεριφορές και ανταγωνιστικότητες στην πόλη μας, που πολλές φορές μέσα από το κοινωνικό διαδίκτυο και την ανωνυμία εκτραχύνουν την τόσο αναγκαία και ζητούμενη ισορροπία και ομοψυχία.

Παρά την φιλότιμη και καθολική προσπάθεια των γονέων των μικρών μας αθλητών και την σημαντική και εθελοντική προσπάθεια όλων των προπονητών του κορμού του σωματείου καταγγέλλουμε πανταχόθεν αυτές τις πρακτικές και η διοίκηση δηλώνει κατηγορηματικά ότι τέτοια φαινόμενα δεν θα την απασχολήσουν. Ο κύριος στόχος μας σήμερα είναι μέσα από τα πενιχρά έως ανύπαρκτα οικονομικά μας, αλλά με πολύ ψυχή διάθεση και αξιοπρέπεια να ανεβάσουμε ψηλά τον πήχη της ποδηλασίας μέσα από το πρίσμα της περιβαλλοντικής συνείδησης σε μια κοινωνία που ψάχνει να βρει τον εαυτό της. Μακριά από εμάς οι εγωκεντρισμοί και ο αθέμιτος και ψυχοφθόρος ανισόρροπος ανταγωνισμός και εφιστούμε την προσοχή σε όλους αυτούς που βάζουν μπροστά το δήθεν εγώ τους απέναντι στο εμείς.

Θα αντισταθούμε σε τέτοιες πρακτικές.

Παράκληση προς όλους για ηρεμία, αλληλεγγύη αξιοπρέπεια και συλλογικότητα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:

Τα σχόλια σας

comments

Leave a Comment


2 + 5 =

Email
Print
WP Socializer Aakash Web