Δελτίο τύπου “Ποδηλασία Ξανά”

Στις 05 Ιουλίου 2015 διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΒΜΧ στις Μελέσσες Ηρακλείου-Κρήτης. 65 αθλητές και αθλήτριες λαμβάνουν μέρος στα αγωνίσματα ΒΜΧ και 4Χ και αναδεικνύονται οι Πανελληνιονίκες των διαφόρων κατηγοριών, ενώ επιλέγονται και οι αθλητές που θα μας εκπροσωπήσουν στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού. Τα σωματεία που συμμετείχαν στο εν λόγω Πρωτάθλημα ήταν: ΤΑΛΩΣ, ΘΗΣΕΑΣ, ΑΣΓΗ ΔΟΞΑ, ΠΕΛΟΤΟΝ, MΙΝΟΑΝ CAMP και ΦΟΙΝΙΚΑΣ. Τα δύο τελευταία μάλιστα με τον συγκεκριμένο αγώνα συμπλήρωσαν την 10δα των αθλητών τους προκειμένου να έχουν δικαίωμα ψήφου για την επόμενη χρονιά.

Στις 30-10-2015 ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας και συνοδοιπόρος επί σειρά ετών του Προέδρου Αθανάσιου Τερζή, Διονύσιος Λιατσής, τα “σπάει” με την διανδρία (Τερζής-Πριστούρης) και παραιτείται μαζί με τον Ειδικό Γραμματέα Δημήτριο Σπανόπουλο. Στο Διοικητικό Συμβούλιο που ακολουθεί (06-11-2015) , πέντε ολόκληρους μήνες μετά την διεξαγωγή του επίμαχου Πρωταθλήματος, η Τεχνική Επιτροπή της ΕΟΠ φέρνει εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο να ακυρωθούν τα φύλλα αγώνος της διοργάνωσης γιατί όπως διαπίστωσε ήταν “κακογραμμένα” και έφεραν μουτζούρες. Οι σύμβουλοι απορρίπτουν την εισήγηση και επικυρώνουν κατά πλειοψηφία τα φύλλα αγώνος, θεωρώντας εξαιρετικά ΑΔΙΚΟ για τους συμμετέχοντες αθλητές, αλλά κυρίως για τους Πρωταθλητές να χάσουν τα προνόμιά τους λόγω ανικανότητας των διοργανωτών (ΕΟΠ). Να σημειωθεί ότι στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα την Αγωνόδικο Επιτροπή και κατά συνέπεια και τη γραμματεία του αγώνα την ορίζει η ΕΟΠ. Στο ίδιο συμβούλιο αντικαθίστανται οι παραιτηθέντες Σύμβουλοι από τους Νώντα Σαρρή (Γ.Γραμματέας) και Νικόλαο Λέμη (Ε. Γραμματέας) αντίστοιχα.

Στις 13-11-2015, είκοσι τρία (23) Σωματεία καταθέτουν, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Καταστατικού της ΕΟΠ, αίτημα σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης με θέμα “Εκλογές”. Το αίτημα απορρίπτεται από την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου και αποστέλλεται Επιστολή-Δέσμευση της ΕΟΠ υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο και τον Ειδικό Γραμματέα προς τα Σωματεία-Μέλη που υπέβαλαν το αίτημα, ότι εφόσον επανέλθουν με τον απαιτούμενο εκ του Καταστατικού αριθμό Σωματείων (1/3) και ξεκάθαρη αναφορά στο θέμα : “Πρόταση μομφής κατά του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΕΟΠ-Παύση και ανάκληση αυτών” ,θα προχωρήσουν άμεσα στην σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης.

Στις 02-12-2015 κατατίθενται εκ νέου στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας δεκαέξι (1/3) επαναδιατυπωμένα έγγραφα Σωματείων-Μελών με το προτεινόμενο από την Διοίκηση θέμα. Στις 04-12-2015 κατατίθενται άλλα 4 έγγραφα μομφής Σωματείων- Μελών. Το ίδιο απόγευμα στο συγκληθέν Διοικητικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος αρνείται να συζητηθεί το αίτημα μομφής των Σωματείων-Μελών αλλά επαναφέρει το θέμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΒΜΧ και των “αμαρτωλών” φύλλων αγώνος. Αυτή τη φορά υπάρχει πλήρης σύμπνοια της Πλειοψηφίας και αποφασίζεται, μειοψηφούντων των παρόντων μελών της Αντιπολίτευσης, να ΑΚΥΡΩΘΕΙ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΒΜΧ, με όλα τα αποτελέσματα που παρήγαγε (Πανελληνιονίκες- Βαθμολογία στην UCI -Μόρια σε Πανεπιστήμια-Εισαγωγή σε ΑΣΑΕΔ), δέχεται όμως να αποζημιωθούν οικονομικά τα σωματεία που πήραν μέρος στους αγώνες, για τα έξοδα που έκαναν. Καλούνται λοιπόν οι Πρωταθλητές του αγωνίσματος να επιστρέψουν τις φανέλες, τα μετάλλια και τα διπλώματα και να στερηθούν των προνομίων τους, επειδή η διοργανώτρια Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας για άλλη μια φορά στάθηκε ανάξια των περιστάσεων και όπως έκριναν οι ίδιοι, δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν σωστά το φύλλο αγώνος.

Μικρή λεπτομέρεια, με την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης του ιδίου Συμβουλίου και την έκδοση αυτής της τελευταίας, αφαιρείται το δικαίωμα ψήφου από τα αντιφρονούντα Σωματεία, Minoan Camp και ΦΟΙΝΙΚΑΣ. Το τελευταίο είναι σωματείο του παραιτηθέντος πρώην Γενικού Γραμματέα κ. Λιατσή και το έτερο ανήκει σε αυτά που υπέγραψαν επίσης την πρόταση μομφής.

Στο ίδιο Διοικητικό Συμβούλιο, και ενώ εκκρεμεί η Πρόταση Μομφής και η Διοίκηση αρνείται πεισματικά και ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ να προσφύγει στη ετυμηγορία της Γενικής Συνέλευσης, έρχεται θέμα πρόσληψης Προπονητή Πίστας και προτείνεται για την θέση ο προπονητής του “ΑΚΡΑΤΟΣ” Βόλου (Σωματείο μεταξύ των 23 που υπέγραψαν αίτημα προσφυγής σε Εκλογές), Δημήτριος Χίος.

Να σημειωθεί η εξαιρετική εκτίμηση που έτρεφε μέχρι σήμερα ο Πρόεδρος για τον εν λόγω (αξιολογότατο κατ’ εμάς) προπονητή και αποτυπώνεται στα λόγια του σε σχετική συζήτηση στο πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου Νο27 της 10.12.2014 .

Τερζής:“ Υπάρχει ένας προπονητής που λειτουργεί με αλαζονεία, έπαρση και τραμπουκισμό, επίσης με συμπεριφορά που υβρίζει και λοιδορεί μέλη του Δ.Σ. Είναι μια συμπεριφορά αλήτικη , οικειοποιείται και εκβιάζει παράγοντες, που είναι είτε φιλικά προσκείμενοι σε αυτόν ή απέναντί του”.

Όπως φαίνεται ο χρόνος είναι γιατρός και οι συνθήκεςεξομαλύνουν και τις μεγαλύτερες αντιθέσεις.

Ο Δημήτρης Χίος προτάθηκε για Αρχιπροπονητής πίστας με μισθό 1200€ μικτά.

Αυτά προς ενημέρωση των φίλων του αθλήματος. Αυτά και για όποιον άλλον ενδεχομένως τα χρειαστεί!

Ποδηλασία Ξανά.


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:

  • Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα

Τα σχόλια σας

comments

Leave a Comment


6 + = 10

Email
Print
WP Socializer Aakash Web