Με δύο Πανελλήνια Ρεκόρ ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του το πλήρωμα Μπαράκας-Τρουλινός

Στο Νιούπορτ 30, 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου διεξήχθη το Ευρωπαικό Κύπελλο Πίστας ΑμεΑ με την συμμετοχή των Μπαράκα Θανάση και Τρουλινό Κώστα. Η διοργάνωση ήταν κατηγορίας C1 και έδινε σημαντικούς βαθμούς για την πρόκριση των αθλητών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Το ελληνικό πλήρωμα πραγματοποίησε το καλύτερο δυνατό ντεμπούτο του στη συγκεκριμένη διοργάνωση καθώς πέτυχαν δύο Πανελλήνια Ρεκόρ και έπιασαν το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πίστας που θα διεξαχθεί στα τέλη Μαρτίου στο Άπελντορν.

Συγκεκριμένα, στο σπριντ (200μ.) κατέλαβαν την 6η θέση με χρόνο 11.024 χάνοντας την πρόκριση για την 4αδα από το πλήρωμα των Ολλανδών και στην συνέχεια την 5η θέση από τους Ισπανούς. Στο αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης (1κμ.) το Έλληνηκο πλήρωμα κατεκτησε την 7η θέση με χρόνο 1.08.813 όπου είναι και νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ με το προηγούμενο ρεκόρ να ανήκει στον Τρουλινό αλλά με συναθλητή τον Μανατάκη Νίκο. Το δεύτερο Πανελλήνιο Ρεκόρ από τους Μπαράκα και Τρουλινό επετεύχθη στο Ατομικό Πουρσουίτ (4κμ.) με χρόνο 4.57.072 κατακτώντας την 10η θέση της κατάταξης.

Η παρουσία των Ελλήνων αθλητών στο Ευρωπαικό Κύπελλο έδωσε 16 σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια να ανοίξει και δεύτερη θέση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο ΡΙΟ.

Συνέχεια για τους Μπαράκα – Τρουλινό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 7 Φεβρουαρίου.

Το πλήρωμα ευχαριστεί την ΕΑΟΜ ΑμεΑ και τον σύλλογο τους ΑΕΤΟΙ ΑΘΗΝΑΣ για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη που τους δίνουν στο νέο τους ξεκίνημα. Τον κ. Πάρη Επιτροπάκη, έφορο Εθνικών ομάδων και πρόεδρο του αθλητικού σωματείου ΑμεΑ ΤΑΛΩΣ καθώς και τον ομοσπονδιακό προπονητή κ. Βαρβεράκη Γιώργο, για τον εξοπλισμό που τους παρείχαν και φυσικά τους χορηγούς που τους στήριξαν για την πραγματοποίηση του ταξιδιού στη μεγάλη Βρετανία για την σπουδαία πρόκριση.

Γυροπωλείο Αυγουστίνος
Σύλλογο ΑμεΑ επαρχίας Ρόδου
Κρεαταγορά Κουτεντάκη (Πλούταρχος Κουτεντάκης)
Sports1 Solution (Καμπριάνης Δημήτρης)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:

  • Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα

Τα σχόλια σας

comments

Leave a Comment


+ 2 = 10

Email
Print
WP Socializer Aakash Web