Μπαράκας και Τρουλινός έκλεισαν θέση για τους Παραολυμπιακούς του Ρίο

Επιτυχημένη κρίνεται η παρουσία του Θανάση Μπαράκα και του Κωνσταντίνου Τρουλινού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ στο Άπελντορν 26-29 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, πήραν την 14η θέση στα 1000μ., την 17η στα 4000μ. και την 8η στα 200, πετυχαίνοντας στο πρώτο και το τρίτο κατά σειρά αγώνισμα πανελλήνιο ρεκόρ.

Το θέμα είναι πως ο Θανάσης Μπαράκας, μιλώντας στην «Ροδιακή» εξήγησε πως στην Ολλανδία ταξίδεψε η ελληνική αποστολή χωρίς μηχανικό και με εξοπλισμό κατώτερο απ’ αυτούς των περισσότερων πληρωμάτων εκεί.

Αναφέρει, μάλιστα, πως σε ένα αγώνισμα έτρεξαν με δανεική ρόδα ενώ μηχανικός άλλου πληρώματος παρείχε τις πολύτιμες γνώσεις του, δηλαδή…τεχνική υποστήριξη. Όπως κι αν κύλησαν τα πράγματα στην Ολλανδία και με βάση τη μέχρι τώρα παρουσία των αθλητών μας, είναι αδύνατον να χαθεί η πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Από δω και πέρα, ο Θανάσης Μπαράκας και ο Κωνσταντίνος Τρουλινός αγωνίζονται για τη βελτίωση και μια θέση μέσα στην εξάδα στη διοργάνωση της Βραζιλίας. Μέχρι στιγμής η χώρα μας δικαιούται δύο πληρώματα, ένα ανδρικό και ένα γυναικείο, ενώ με τις εξαιρετικές επιδόσεις του Ροδίτη παραολυμπιονίκη στο στίβο, έχει…καπαρωθεί το «εισιτήριο» για τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Το Μάιο θα γίνει στο Τυμπάκι το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Δρόμου παράλληλα με το πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπου οι αθλητές θα λάβουν μέρος στην ατομική χρονομέτρηση και την αντοχή.
Λαμβάνοντας υπόψη πως θα υπάρξει συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Πίστας του Κότμπους τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, σ’ αυτό του Νιούπορτ τον Ιανουάριο του 2016, αλλά και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της ίδιας χρονιάς, που θα γίνει πριν κλείσουν οι συμμετοχές για το Ρίο, είναι πολύ πιθανό να προκύψει άλλη μια θέση για ελληνικό πλήρωμα.

Το ζητούμενο είναι η βελτίωση, η οποία θα έρθει όχι μόνο με τη δεδομένη υπερπροσπάθεια, αλλά και με τη στήριξη, τεχνικώς και οικονομικώς από την Ομοσπονδία. Να αναφερθεί εδώ πως το σημαντικό αυτό πλήρωμα έχει προπονητή τον Σπύρο Τάντη με επιτυχημένη πορεία στην ελληνική ποδηλασία.

Ο απολογισμός της διοργάνωσης από το Θανάση Μπαράκα:
«Στους αγώνες της Ολλανδίας είχαμε σοβαρό πρόβλημα με τον τεχνικό εξοπλισμό μας. Στα αγωνίσματα που υπήρχε starting block και συγκεκριμένα στα 1000μ. αντιμετωπίσαμε βλάβη με το γρανάζι, με αποτέλεσμα μια άκυρη εκκίνηση και να χάσουμε πολύτιμο χρόνο στη συνέχεια, όπως επίσης τέσσερις θέσεις από τη γενική κατάταξη.

Στα 4000μ. υπήρξε πρόβλημα με τη ρόδα για 125μ. Αν και ήμασταν έτοιμοι να τα παρατήσουμε, εντούτοις με την υποστήριξη των Ολλανδών φιλάθλων που μας ενθάρρυναν, συνεχίσαμε τον αγώνα και τερματίσαμε.

Στα 200μ. συμμετείχαμε με ρόδα που μας δάνεισαν οι Τσέχοι ενώ μας παρείχε και την πολύτιμη βοήθειά του μηχανικός από τη Νέα Ζηλανδία, μιας και η ελληνική αποστολή δεν διέθετε. Αν αναλογιστούμε ότι κάναμε προετοιμασία στο ΟΑΚΑ μόνο μια βδομάδα χωρίς θέρμανση και οι πιλότοι των αντιπάλων μας στην Ολλανδία είναι πρώην ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές, μπορεί ο καθένας να καταλάβει πως οι θέσεις που φέραμε στην Ολλανδία είναι πολύ σημαντικές.

Επίσης το ποδήλατό μας υστερεί κατά πολύ σε σχέση με άλλα σύγχρονα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ισπανός πρωταθλητής, ο Βιλανουέβα, μας εξήγησε στην Ολλανδία πώς μπορεί να βελτιωθεί ο εξοπλισμός μας, μιας και οι επιδόσεις μας απαιτούν ανώτερης ποιότητας ποδήλατο.
Ελπίζουμε πως η Ομοσπονδία μας θα βοηθήσει στο να βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση.»

Πηγή : Έκλεισαν θέση για τους Παραολυμπιακούς του Ρίο | Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/article/307048/ekleisan-thesh-gia-toys-paraolympiakoys-toy-rio#ixzz3WGo9kpHG
Follow us: @irodiaki on Twitter | efimeridarodiaki on Facebook


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:

  • Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα

Τα σχόλια σας

comments

Leave a Comment


+ 6 = 12

Email
Print
WP Socializer Aakash Web