Με μία 7η θέση στο Όμνιουμ επέστρεψε ο Σπανόπουλος από την Λευκορωσία

Επέστρεψε χθες από το Διεθνές Grand Prix Minsk στην Λευκορωσία ο Έλληνας Πρωταθλητής Γιάννης Σπανόπουλος κατακτώντας την 7η θέση στο όμνιουμ ανδρών. Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν κατηγορίας C1 δίνοντας έτσι στον Γιάννη Σπανόπουλο 40 βαθμούς στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα Όμνιουμ για την περίοδο 2015-2016. Σε μία άψογη διοργάνωση όπου θύμιζε Παγκόσμιο Κύπελλο με τις κερκίδες του σταδίου να γεμίζουν από κόσμο ο νεαρός αθλητής μας, έδωσε την μάχη ενάντιας της κακής επίβλεψης του κομισαρίου την ώρα της εξέλιξης των αγώνων και των συμμαχιών από χώρες που μετείχαν με 3 έως 6 αθλητές για την διοργανώτρια χώρα.

Ο αθλητής Σπανόπουλος ξεκίνησε στο πρώτο αγώνισμα στου Σκρατς καταλαμβάνοντας την 4η θέση .Τα αρχικά αποτελέσματα μετά την κούρσα τον έδιναν πέμπτο μιας και οι πρώτοι 5 αθλητές πέρασαν σχεδόν όλοι μαζί την γραμμή τερματισμού καθιστώντας δύσκολο το έργο της κομισάριου να ξεχωρίσει τον νικητή. Μετά την ένσταση του προσωπικού προπονητή του, Γεωργίου Τέντσου ο οποίος συνόδεψε τον πρωταθλητή μας και βλέποντας το photo finish διόρθωσαν το λάθος και του έδωσαν τον σωστό τερματισμό.

Στα ατομικά χρονομετρημένα αγωνίσματα σημείωσε ικανοποιητικούς χρόνους δεδομένου και της ίωσης που τον ταλαιπωρεί διατηρώντας όμως σε υψηλή επίπεδα την ταχύτητα του στο αγώνισμα του flying lap.

Στο αγώνισμα του elimination η κακή επίβλεψη της εξέλιξης του αγώνα από την κομισάριο είχε σαν αποτέλεσμα μετά τα μισά του αγώνα να αποκλείσει τον αθλητή Σπανοπουλο χωρίς να χτυπήσει το καμπανάκι όπως διεξάγεται κανονικά το αγώνισμα του elimination το όποιο του στέρησαν 12 πολύτιμους βαθμούς στο σύνολο όπου θα ήταν στο βάθρο με το πέρας και του αγωνίσματος των πόντων. Το συγκεκριμένο περιστατικό καταγράφηκε και στο επίσημο βίντεο του αγώνα.

Στο τελευταίο αγώνισμα του Όμνιουμ τα πράγματα ήταν σαφώς πιο δύσκολα μιας και οι ομάδες οι όποιες αγωνίζονταν με 3 ή 6 αθλητές συνεργάζονταν συνεχώς κάτι το όποιο απαγορεύεται από τους κανονισμούς και είχε ως αποτέλεσμα την δύσκολη συγκομιδή πόντων από τον αθλητή Σπανόπουλο στα σπριντ ή την προσπάθεια για να πάρει 1 στροφή το όποιο θα του έδινε +20 πόντους. Από το αγώνισμα των πόντων και υστέρα από την υπόδειξη των προπονητών του Έλληνα πρωταθλητή του Ολλανδού αθλητή Tim Veldt, πάλι η κομισάριος απέβαλε από την κούρσα αθλητές οι όποιοι συνεργάζονταν.

Στον αγώνα συμμετείχαν 21 αθλητές από 8 έθνη . Ο Γιάννης Σπανοπουλος στο ξεκίνημα της διαδικασίας συλλογής βαθμών για την πρόκριση στα παγκόσμια κύπελλα πίστας για την σεζόν 2015-2016 αποκόμισε από τον αγώνα στην Λευκορωσία 40 πολύτιμους βαθμούς με τους οποίους θα σκαρφαλώσει αμέσως στους πρώτους κορυφαίους 40 αθλητές . Συμμετέχοντας και στους υπόλοιπους αγώνες Όμνιουμ κατηγορίας C1 μέχρι και τον Σεπτέμβριο θα καταφέρει εύκολα να προκριθεί στα Παγκόσμια Κύπελλα όπου και θα δώσει την μάχη για την πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Ρίο το 2016.

Η προετοιμασία του μετά και την καταπολέμηση της ίωσης θα συνεχιστεί από τις 10 Ιουνίου 2015 με προπονήσεις στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο εν όψει του αγώνα C1 στην Fiorenzuola στην Ιταλία από 28/6 – 4/7/2015 και του του πρώτου μεγάλου στόχου για το 2015 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πίστας Νέων στην Αθήνα τον 7/2015.

Την δύσκολη αυτή προσπάθεια στηρίζουν πέραν την Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και η ομάδα του Γιάννη Σπανόπουλου ΠΕΛΟΤΟΝ, Etcetera-Forbikes οι εταιρίες: LOOK bicycles Hellas, Kassimatis Cycling, SiS, VERDE cycling clothes, Specialized Hellas, Sport Clinic.


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:

  • Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα

Τα σχόλια σας

comments

Leave a Comment


8 − = 7

Email
Print
WP Socializer Aakash Web