1ος ο Χρήστος Βολικάκης στο Grand Prix Fiorenzuola στην Ιταλία

Για 2η συνεχή χρονιά ο Χρήστος Βολικάκης κερδίζει τον τίτλο του πιο γρήγορου ποδηλάτη κατακτώντας την 1η θέση στο αγώνισμα του σπριντ στο διεθνές Grand Prix κατηγορίας 1 της Fiorenzuola στην Ιταλία. Ο Χρήστος είχε κερδίσει και πέρυσι στον ίδιο αγώνα και το ίδιο αγώνισμα. Συνεχίζει τις ικανοποιητικές εμφανίσεις και ο Ζαφείρης Βολικάκης που κατετάγη 9ος.

Στον αγώνα συμμετείχαν 29 αθλητές από 10 έθνη, (Γαλλία, Ιταλία, Τσεχία, Πολωνία, Βραζιλία, Βενεζουέλα, Ιρλανδία, Βουλγαρία, Ισπανία και Ελλάδα).

Στους προκριματικούς ο Χρήστος Βολικάκης πέρασε με την 3η θέση και με χρόνο 10:551, ο αδελφός του Ζαφείρης Βολικάκης πέτυχε πολύ καλή επίδοση στους προκριματικούς όπου με χρόνο 10:564 είχε την 5η θέση. Στην 16άδα προκρίθηκε και ο Σωτήριος Μπρέτας που με χρόνο 10:828 είχε την 15η θέση. Οι άλλοι Έλληνες αθλητές με 12:011 αποκλίστηκε και παρέμεινε στην 28η θέση ο Ευάγγελος Πολίτης (είχε πτώση και σπάσιμο ποδηλάτου πριν την εκκίνηση) και στην 29η ο Ιωάννης Αλεξανδρής.

Στο 1/8 τελικού πέρασε άνετα ο Χρήστος Βολικάκης ενάντια στον Ιταλό Davide Ceci, ενώ ο Ζαφείρης (οριακά – photo finish) και ο Μπρέτας δεν τα κατάφεραν κατακτώντας τελικά την 9η θέση ο πρώτος και την 15η ο δεύτερος.

Στο ¼ του τελικού πάλι με άνεση ο Χρήστος πέρασε τον Τσέχο Babek Thomas.

Στους ημιτελικούς ένα λάθος και μία πτώση του Ιρλανδού Mullen, πέρασε απευθείας τον Βολικάκη στον τελικό.

Εκεί αντιμετώπισε τον 1ο χρόνο στους προκριματικούς τον Βραζιλιάνο Cipriano Flavio όπου έγιναν δυνατές και γρήγορες κούρσες. Ο Βολικάκης κέρδισε με 2-0.

Ο προπονητής του Κώστας Γεωργιάδης δήλωσε: Ο αγώνας αυτός είναι ενταγμένος μέσα στην προετοιμασία του Χρήστου και έχει σκοπό πέρα από την αγωνιστική εμπειρία, την πρόκριση στα Παγκόσμια Κύπελλα. Η νίκη του αυτή επισφραγίζει την πρόκρισή του στα Παγκόσμια Κύπελλα και στο αγώνισμα του σπριντ. Μέχρι και τώρα στους διεθνείς αγώνες που συμμετείχε αγωνιζόταν πρώτα στο κειρίν και την επόμενη ημέρα στο σπριντ και έτσι όντας κουρασμένος δεν είχαμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Σήμερα ο Χρήστος απέδειξε πως μπορεί και πέτυχε και πρόκριση και στα 2 αγωνίσματα (σπριντ & κειρίν). Η προετοιμασία αλλά και η πρόκριση συνεχίζετε πρώτα αύριο, εδώ στην Ιταλία με το αγώνισμα του κειρίν, το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Πολωνία και το μεθεπόμενο στην Ιαπωνία.

Τα αποτελέσματα της πρώτης 6άδας:

1ος Βολικάκης Χρήστος GRE
2ος Cipriano Flavio BRA
3ος Ceci Francesco ITA
4ος Mullen Eloin IRL
5ος Fonceca Kancio BRA
6ος Lafargue Quentin FRA

ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Ο ΒΟΛΙΚΑΚΗΣ
ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΙΡΙΝ ΠΕΤΥΧΕ 2 ΣΤΑ 2

Ακόμη μία επιτυχία πέτυχε σήμερα ο Χρήστος Βολικάκης στο 6ήμερο της Fiorenzuola. Κέρδισε και το αγώνισμα του κειρίν (εχθές είχε κερδίσει και το σπριντ).

Ο Βολικάκης πέρασε απευθείας στα ημιτελικά του αγωνίσματος κερδίζοντας την σειρά του στον 1ο γύρο. Απευθείας πέρασε και ο Ζαφείρης Βολικάκης αφού βγήκε 2ος στην σειρά του (περνούσαν από κάθε σειρά οι δύο πρώτοι). Ο Σωτήρης Μπρέτας δεν κατάφερε να περάσει στους ημιτελικούς.

Στους ημιτελικούς οι αφοί Βολικάκη αγωνιζόντουσαν στην ίδια σειρά. Από την κάθε σειρά των ημιτελικών περνούσαν στον τελικό οι 3 πρώτοι αθλητές. Ο Χρήστος Βολικάκης βρισκόταν σε μεγάλη φόρμα και κέρδισε άνετα την κούρσα ενώ ο Ζαφείρης βγήκε 4ος και έμεινε να αγωνιστεί στον μικρό τελικό 7η-12η θέση, όπου και τελικά με ένα μακρύ σπριντ κατετάγη 8ος.

Ο Χρήστος έφτασε στον τελικό του Κειρίν αήττητος (όπως και χθες στο σπριντ) και έτσι και έκλεισε και τον αγώνα, παρόλο τα παιχνίδια τακτικής που του έκαναν οι Βραζιλιάνοι αθλητές Cipriano και Fonseca. Έτσι με απαντήσεις σε όλες τις τακτικές κέρδισε και τον τελικό και κατετάγη 1ος και στο αγώνισμα του κειρίν.

Αναλυτικά η τελική 12άδα:
1ος Βολικάκης Χρήστος GRE
2ος Cipriano Flavio BRA
3ος Ceci Francesco ITA
4ος Ceci Davide ITA
5ος Celemen Pavel CZE
6ος Fonsceka Kacio BRA
7ος Babek Thomas CZE
8ος Βολικάκης Ζαφείρης GRE
9ος Sikora Fernando BRA
10ος Lafargue Quentin FRA
11ος Ptacnik Adam CZE
12ος D Almeida Mickael FRA

Ο Χρήστος Βολικάκης επιστρέφει αύριο Τρίτη 30/06 και αμέσως την Τετάρτη 1/07 αναχωρεί για Πολωνία για να αγωνιστεί το Σαββατοκύριακο στο διεθνές Grand Prix του Pruzkow.


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:

  • Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα

Τα σχόλια σας

comments

Leave a Comment


+ 2 = 7

Email
Print
WP Socializer Aakash Web