Χάλκινος ο Χρήστος Βολικάκης στο Grand Prix of Poland

Ο Χρήστος Βολικάκης συνεχίζει το αγωνιστικό του πρόγραμμα στο εξωτερικό με στόχο την περισυλλογή βαθμών για την πρόκριση στα Παγκόσμια Κύπελλα και Πρωτάθλημα και κατ επέκταση από τα τελευταία, για την Ολυμπιάδα του Ρίο που είναι και ο σημαντικός στόχος.

Αυτήν την φορά στον αγωνιστικό του σχεδιασμό ήταν το διεθνές Grand Prix of Poland στο καινούργιο σκεπαστό ποδηλατοδρόμιο του Προύσοβ της Βαρσοβίας στις 4 & 5 Ιουλίου. Στον αγώνα συμμετείχαν 39 αθλητές από 14 έθνη.

Το πλεονέκτημα σε αυτούς τους αγώνες είναι πως πρώτα διεξάγετε το αγώνισμα του σπριντ (που είχε ανάγκη από βαθμολογία ο Χρήστος) και έπειτα, την επόμενη ημέρα αυτό του κειρίν. Έτσι την πρώτη αγωνιστική ημέρα και στο αγώνισμα του σπριντ όντως πιο ξεκούραστος ο Βολικάκης, κατάφερε και καταφέρνει να διακριθεί και να μαζέψει και για το σπριντ (πέραν του κειρίν) βαθμούς πρόκρισης για τα Παγκόσμια Κύπελλα.

Στους προκριματικούς ο αθλητής του «Κάστρο Ηρακλείου» πέρασε με την 8η θέση και με χρόνο 10:140 (προκρίνονταν η 24άδα).
Στο 1/8 τελικού πέρασε με γρήγορο αγώνα (στο 10:500) ο Χρήστος Βολικάκης ενάντια στον Νεοζηλανδό Vanveltho Simon και έτσι συνέχισε στην 12άδα.

Ένα τεχνικό πρόβλημα λόγω κάποιων μικροελλείψεων τεχνικού υλικού λύθηκε σχετικά εύκολα και έτσι κατάφερε να συνεχίσει την προσπάθειά του μέσα στην 12άδα.

Στην 12άδα αγωνίστηκε ξανά σε μονό αγώνα με τον Ρώσο Samusenko Kiril από όπου και πέρασε νικητής στην 8άδδα.

Στο ¼ τελικού αγωνίστηκε ξανά σε διπλό αγώνα με Νεοζηλανδό τον Archibald Matthiew όπου με χρόνο 10:3 & 10:6 πέρασε στην 4άδα νικητής ο Χρήστος.

Στους ημιτελικούς έτρεξε με τον 1ο χρόνο τον Νεοζηλανδό Eduard Dawkings όπου με πολύ δυνατές κούρσες και οριακά δεν τα κατάφερε και έτσι έμεινε στον μικρό τελικό με τον Ουκρανό Andrey Vinokourof.

Στον μικρό τελικό και με σχετική άνεση (αφού είχαν προηγηθεί πολύ δύσκολες κούρσες τους ημιτελικούς) νίκησε τον έμπειρο Ουκρανό και έτσι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Αναλυτικότερα η πρώτη 8άδα:
1ος Dawkings Edouars NZL
2oς Thankshof Alexey RUS
3ος Βολικάκης Χρήστος GRE
4ος Vinokurof Andrey UKR
5ος Websters Sam NZL
6ος Babek Thomas CZE
7ος Archibald Matthiew NZL
8ος Ptacnik Adam CZE

Τον Χρήστο Βολικάκη συνοδεύουν ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος του Π.Ο. Κάστρο Ηρακλείου κ. Επαμεινώνδας Σαρρής και ο προπονητής του κ. Κώστας Γεωργιάδης. Τα έξοδα της συγκεκριμένης αποστολής καλυφτήκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία (ο αθλητής αλλά και το Τεχνικό επιτελείο είναι ευγνώμονες γι αυτό) από την εταιρεία του κ. Μιχάλη Βαμβιεδάκη, την «ΔΕΛΤΑΝΕΤ».

Ο πρόεδρος της Πολωνικής Ομοσπονδίας αφού συνεχάρει τον Αντιπρόεδρο της ΕΟΠ κ. Σαρρή για τις εξαιρετικές επιδόσεις του Βολικάκη, τον ενημέρωσε πως το Έθνος του θα συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό που διοργανώνει η χώρα μας (μέσα στον Ιούλιο) με 24 αθλητές. Ενδιαφέρον και ενημέρωση για το Πανευρωπαϊκό U23 έδειξαν και σχεδόν όλες οι Ευρωπαικές αποστολές που συμμετείχαν στο Grand Prix.

Αύριο ο Βολικάκης θα αγωνιστεί στην ίδια διοργάνωση αλλά στο αγώνισμα που ειδικεύεται, αυτό του Κειρίν.


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:

  • Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα

Τα σχόλια σας

comments

Leave a Comment


+ 6 = 7

Email
Print
WP Socializer Aakash Web