Διεθνές ενδιαφέρον για τον τριήμερο αγώνα mountain bike στην Χαλκιδική

Ελάχιστες ημέρες απομένουν πλέον από την εκκίνηση του HALKIDIKI MOUNTAIN BIKE STAGE RACE, τον μεγαλύτερο διεθνή αγώνα ορεινής ποδηλασίας που διοργανώνεται φέτος στην χώρα μας στις 15, 16 και 17 Μαΐου στην Σιθωνία Χαλκιδικής.

Το HALKIDIKI MOUNTAIN BIKE STAGE RACE διοργανώνουν η περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, ο Δήμος Σιθωνίας, το επιμελητήριο Χαλκιδικής, τo Camping Lacara και το Cyclingspot, ως συνέχεια της προσπάθειας που γίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με στόχο την προβολή της Χαλκιδικής.

Καθημερινά καταφθάνουν δηλώσεις συμμετοχής από ολόκληρη την Ευρώπη και ήδη ο αριθμός των χωρών που θα συμμετέχουν ξεπερνά τις δέκα, αφού ο τριήμερος διεθνής αγώνας έχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον για όλους τους αθλητές που έχουν σαν στόχο την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Επιθυμία των διοργανωτών είναι η καθιέρωση ενός μεγάλου πολυήμερου διεθνούς αγώνα στην χώρα μας ο οποίος σταδιακά θα διευρύνεται κατά μια ημέρα κάθε χρόνο, με στόχο το 2020 να είναι οκταήμερος και θα καλύπτει ολόκληρη την Χαλκιδική.

Ο τριήμερος διεθνής αγώνας θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής 15 Μαΐου με έναν αγώνα ατομικής χρονομέτρησης 15 χιλιομέτρων με εκκίνηση και τερματισμό το Camping Lacara. Το Σάββατο 16 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο ετάπ που θα έχει εκκίνηση και τερματισμό την Νικήτη, σε ένα αγώνα από σημείο σε σημείο 38 χιλιομέτρων και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 Μαΐου με το τελευταίο ετάπ με έναν αγώνα 52 χιλιομέτρων με εκκίνηση και τερματισμό το Camping Lacara.

Στον τριήμερο αγώνα, που γίνεται κάτω από την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, μπορούν εκτός από επαγγελματίες αθλητές να συμμετάσχουν και ανεξάρτητοι αθλητές κάθε ηλικίας, ενώ την τελευταία ημέρα του τριημέρου προγραμματίζεται η διεξαγωγή διασσυλογικού αγώνα για αθλητές από 8 έως 14 ετών, αγώνας ανεξαρτήτων 52 χιλιομέτρων αλλά και αγώνας FUN 15 χιλιομέτρων. Το τριήμερο θα ολοκληρωθεί με τις βραβεύσεις των αθλητών στην παραλία του Camping Lacara και το καθιερωμένο πάρτι δίπλα στην θάλασσα.

Το Camping Lacara προσφέρει δωρεάν διαμονή για όλους όσους θα συμμετάσχουν το τριήμερο των αγώνων στο HALKIDIKI MOUNTAIN BIKE STAGE RACE, αλλά και τους συνοδούς τους, που θα επιλέξουν να διανυκτερεύσουν με δικό τους κατασκηνωτικό μέσο (Σκηνή, Τροχόσπιτο ή Αυτοκινούμενο). Σε περίπτωση που κάποιοι αθλητές ή οι συνοδοί τους επιθυμούν να διανυκτερεύσουν σε bungalow ή σε ενοικιαζόμενο τροχόσπιτο θα υπάρξει έκπτωση 20% στις προβλεπόμενες τιμές από τον τιμοκατάλογο του camping (http://www.lacaracamping.gr) .

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15
14:00 – 15:00 Επιβεβαίωση συμμετοχής – παραλαβή πακέτου συμμετοχής στο CAMPING LACARA
15:30 ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
17.00 ΕΚΚΙΝΙΣΗ 1ου ΕΤΑΠ, ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ CAMPING LACARA
20:00 ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16
10:00 ΕΚΚΙΝΗΣΗ 2ου ΕΤΑΠ, ΝΙΚΗΤΗ – ΝΙΚΗΤΗ
14:30 ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ
18:00 Επιβεβαίωση συμμετοχής – παραλαβή πακέτου συμμετοχής ΑΓΩΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ στο CAMPING LACARA

ΚΥΡΙΑΚΗ 17
10:00 ΕΚΚΙΝΗΣΗ 3ου ΕΤΑΠ, CAMPING LACARA
10:05 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ ΟΠΕΝ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ
10:30 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-14 ετών και αγώνα FUN 15 χιλιομέτρων.
14:30 ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής σχετικά με το HALKIDIKI MOUNTAIN BIKE STAGE RACE μπορείτε να έχετε στο info@cyclingspot.gr , στο 2310615530 ή στον χώρο των αγώνων έως και 2 ώρες πριν την εκκίνηση του αγώνα.


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:

  • Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα

Τα σχόλια σας

comments

Leave a Comment


− 6 = 2

Email
Print
WP Socializer Aakash Web