Eduard Grossu και Antonijvic Goran οι νικητές στο «4ο Διεθνές Ποδηλατικό Διήμερο»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε το «4ο Διεθνές Ποδηλατικό Διήμερο-Θεσσαλονίκη 2015».

Κάτω από βαρύ και συννεφιασμένο ουρανό και με την απειλή της βροχής δόθηκε το Σάββατο το πρωί η εκκίνηση του αγώνα αντοχής 134χιλ. με εκκίνηση τον Δήμο Λαγκαδά και διαδρομή: Άσσηρο, Δορκάδα, Νικόπολη, Όσσα, Αυγή, Σοχός, Σκεπαστό, Λίμνη, Στεφανινά, Βαμβακιά, Ρεντίνα, Νέα Καλίνδοια.

Την σημαία εκκίνησης στους αθλητές κατηγορίας Elite -Ανδρών και Εφήβων που ήρθαν απ’ όλη τη χώρα, καθώς και από την Ρουμανία και την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, έδωσε ο δήμαρχος Λαγκαδά κ. Γιάννης Καραγιάννης παρουσία κόσμου που βρέθηκε στον χώρο για να χειροκροτήσει τους αθλητές.

Ύστερα από έναν δυνατό και συναρπαστικό αγώνα που από το 60χιλ.και μετά εξελίχθηκε υπό βροχή, ο Eduard Grossu της Εθνικής Ρουμανίας, επικουρούμενος από τον συναθλητή του Daniel Crista, κατάφερε να αποσπασθεί και να τερματίσει τελικά μόνος πρώτος και θριαμβευτής στην Πλατεία της Νέας Καλίνδοιας (Καλαμωτό).Η δεύτερη θέση κρίθηκε στο σπριντ με την επικράτηση του Θεσσαλονικιού Νίκου Ιωαννίδη (Etcetera-Forbikes) έναντι του εξαιρετικού Ρουμάνου, Daniel Crista.

Από την κατηγορία των εφήβων για άλλη μια φορά πραγματοποίησε θαυμάσια εμφάνιση ο ελπιδοφόρος αθλητής του Α.Σ. Ποδηλάτης, Γιάννης Κυριακίδης. Τα παλληκάρια της Κρήτης Γιάννης Πανηγυράκης και Δημήτριος Καλλιβρετάκης κατέλαβαν τις υπόλοιπες θέσης του βάθρου αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις με τις επιδόσεις τους.

Στον αγώνα τώρα των μη εγγεγραμμένων αθλητών που ξεκίνησαν με 5΄ λεπτά διαφορά από την Elite κατηγορία, νικητής γενικής, αναδείχθηκε ο Mathew Miller από τα 1000 ΔΕΝΔΡΑ ξεκολλημένος, με δεύτερο τον συναθλητή του Justin Fischer και τρίτο τον Δημήτρη Αζά του διοργανωτή συλλόγου Π.Ο. ΒΕΛΟΣ.

Προ της έναρξης των αγώνων, ο Π.Ο. ΒΕΛΟΣ απένειμε τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο Λαγκαδά Γιάννη Καραγιάννη για την συμβολή του στην πραγματοποίηση των αγώνων.

Μετά την βράβευση των αγωνιστικών κατηγοριών, πλακέτες απονεμήθηκαν και στον Εντεταλμένο Σύμβουλο Αθλητισμού του Δήμου Λαγκαδά, κ. Νικόλαο Κουτλιάνο, στον κ. Νικόλαο Κυριαζίδη για την συμβολή του στην υλοποίηση της δράσης και στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γυναικών Ν. Καλίνδοιας “Η Κυψέλη”.

Την επομένη το πρωί (11:00 π.μ.) με σύμμαχο την καλοκαιρία, δίπλα στην πανέμορφη παραλία της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο πλέον Circuit της πόλης, στην διαδρομή:Λευκός Πύργος, Ν. Γερμανού, Τσιμισκή, Σαλαμίνος, Νίκης.

Πρώτοι ρίχτηκαν στην μάχη οι ερασιτέχνες του αθλήματος από 18 έως 50+ οι οποίοι διένυσαν 8 στροφές της επιλεγμένης διαδρομής για να αναδειχθεί τελικά νικητής ο Mathew Miller, αποδεικνύοντας την απόλυτη κυριαρχία του στην open κατηγορία, σε όλα τα τεραίν. Εξαιρετικός για άλλη μια φορά ο Σπύρος Γεωργάκης από το ΒΕΛΟΣ-Θεσσαλονίκης που κατετάγη δεύτερος και την τριάδα έκλεισε ο Κωνσταντίνος Παγανός από τον Π.Ο. Καρδίτσας.

Αμέσως μετά (12:10) ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, που πιστός στις συνήθειές του τίμησε την ποδηλασία με την παρουσία του, έδωσε τη σημαία εκκίνησης στο βαρύ πυροβολικό της διοργάνωσης, τους αθλητές κατηγορίας Ανδρών -Elite και Εφήβων που με το “καλημέρα” ρίχθηκαν στην επίθεση ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη. Υψηλές ταχύτητες, ελκυστικό θέαμα, μελετημένες τακτικές από τις οργανωμένες ομάδες, έδωσαν στους Θεσσαλονικείς την ευκαιρία να απολαύσουν έναν αγώνα άλλων προδιαγραφών. Νικητής αναδείχθηκε ο αθλητής της B.K. BORAC της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης ενώ ο αθλητής της SP Tableware, Γιώργος Μπούγλας που υπερασπιζόταν τον τίτλο των δύο προηγούμενων ετών,κατέκτησε την δεύτερη θέση ύστερα από ένα νικηφόρο sprint στο group που ακολουθούσε. Τρίτος ο συνήθης ύποπτος Ρουμάνος πρωταθλητής, Εduard Grossu.

Στην εφηβική κατηγορία o Δημήτρης Καλλιβρετάκης από τον ΤΑΛΩ-Χανίων ζευγάρωσε τα μετάλλιά του, αυτή τη φορά με ένα χρυσό, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον πάντα γρήγορο Γιώργο Γεωργιάδη του Ποδηλάτη και στην τρίτη τον Αιμιλιάνο Βίλλα από τον Θράκα Ιππέα.

Τελειώνοντας η αγωνιστική κατηγορία μικροί και μεγάλοι φίλοι του αθλήματος κατέλαβαν την παραλιακή και με δεμένα κόκκινα μπαλόνια στα ποδήλατά τους, ξεχύθηκαν στο κέντρο της πόλης με το σφύριγμα της έναρξης που αυτή τη φορά έδωσαν η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μαζί.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη ο τέως Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Κων/νος Ζέρβας, ο οποίος πήρε μέρος και στην Λαϊκή Ποδηλατοδρομία, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, ο Κοσμήτορας του Α.Π.Θ Σπυρίδων Κέλλης, ο Πρόεδρος των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης Κοσμάς Χριστούλας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου Λαγκαδά Νικόλαος Κουτλιάνος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης,Κλεάνθης Μπάργκας, εκπρόσωποι Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν από την πρόεδρο του διοργανωτή συλλόγου κ. Κάτια Δάκου, στον Δήμο Θεσσαλονίκης, στην Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, στον Διευθυντή της τροχαίας Θεσσαλονίκης κ. Φώτιο Δομζαρίδη, στην ΕΠΟΜΕΑ και στην ΑΔΑΜΙΔΗΣ Α.Ε.

Ο Π.Ο. ΒΕΛΟΣ ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς των αγώνων: BOTTECCHIA, PODILATO-EU, SEGAFREDO, CAMPING LACARA, ΑΔΑΜΙΔΗΣ A.E, ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΪIA, MMCARS, CAFE SOCIÉTÉ, MECCANOCAR, Melissa-Kikizas, Αφοι XAΪΤΟΓΛΟΥ, ΒΑΛΜΑΣ Ο.Ε, HOTEL ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ.

Τέλος ευχαριστεί τους εθελοντές στις κοινότητες Νικόπολης, Όσσας, Σοχού, βαμβακιάς αλλά και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, για την σημαντική συμβολή τους στην ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο site :www.veloscc.gr


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:

  • Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα

Τα σχόλια σας

comments

Leave a Comment


− 1 = 6

Email
Print
WP Socializer Aakash Web