Αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο για τις Χαλκιαδάκη – Μηλάκη

Στην κορυφή του κόσμου βρίσκεται η Ελληνική ποδηλασία ΑμεΑ καθώς το Ελληνικό πλήρωμα με τις Χαλκιαδάκη Αδαμαντία-Μηλάκη Ηρώ κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο κύπελλο που έγινε στο Maniago της Ιταλίας 5-7 Ιουνίου με τη συμμετοχή 359 αθλητών και αθλητριών από 35 χώρες.

Οι αθλήτριες του «ΤΑΛΩΣ» στον αγώνα αντοχής 78,1 χιλιομέτρων έκαναν καταπληκτική εμφάνιση και κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στο τελικό σπριντ ανάμεσα σε όλες τις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος. Οι περσινές παγκόσμιες πρωταθλήτριες από την Αγγλία, οι προπέρσινες από την Πολωνία, οι νικήτριες των παραολυμπιακών του Λονδίνου από τον Καναδά, ήταν εκεί σε ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό αγώνα και έδωσαν πολύ σκληρή μάχη για τη νίκη έως το νήμα.

Οι Ελληνίδες Παραολυμπιονίκες καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και ως τον τερματισμό έδειξαν ότι μπορούν και αξίζουν αυτή την τεράστια διάκριση.

Έτσι μετά την 6η θέση στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 και τα πλασαρίσματα στην πρώτη οκτάδα τα τελευταία χρόνια, ήρθε και η μεγάλη διάκριση με την κατάκτηση ενός μεταλλίου, του πρώτου για τη χώρα μας στο άθλημα της ποδηλασίας των ΑμεΑ, αλλά και γενικά στην ποδηλασία στο δρόμο αντοχής.

Η σκληρή δουλειά, η σωστή και προγραμματισμένη προπόνηση, το ταλέντο και η δίψα για διάκριση έφεραν το σπουδαίο αυτό αποτέλεσμα.

Ο δρόμος για το «ΡΙΟ 2016» που είναι και το μεγάλο όνειρο, είναι πλέον ανοιχτός καθώς η πρόκριση έχει εξασφαλιστεί και τώρα πλέον κοιτάζουμε ακόμα πιο ψηλά.

Η προετοιμασία των παιδιών γίνεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και με πάρα πολλές ελλείψεις καθώς (όπως φάνηκε ξεκάθαρα στο γύρο Βελγίου) τα υλικά μας είναι πλέον παλιά και η τεχνολογία τους ξεπερασμένη για να συναγωνιστούμε τις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος.

Όμως παρ όλα αυτά οι διακρίσεις πλέον διαδέχονται η μια την άλλη και μας κάνουν πολύ αισιόδοξους για το μέλλον.

Ευτυχώς σε αυτή την προσπάθεια υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι και φορείς που συμπαραστέκονται και βοηθούν ώστε να έρχονται τέτοιες διακρίσεις και τους ευχαριστούμε όλους θερμά.

Το σωματείο ΑμεΑ «ΤΑΛΩΣ» και όλα τα μέλη του ΔΣ αισθάνονται όλοι υπερήφανοι και δικαιωμένοι για τις διακρίσεις των αθλητριών τους και απευθύνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ, στην ομοσπονδία μας ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ για τη στήριξη και βοήθεια σε όλους τους μεγάλους αγώνες, το Ροταριανό όμιλο Ηρακλείου «CANDIA», και την Καλλιπάτειρα για τα ποδήλατα με τα οποία τώρα αγωνίζονται οι αθλήτριες μας, τις Μινωικές γραμμές για την έκπτωση στα εισιτήρια της ομάδας μας, το Δήμο Ηρακλείου για τη φιλοξενία στο Παγκρήτιο Στάδιο, την εταιρία Transcombi Group s.a. που είναι σταθερός χορηγός μας τα τελευταία χρόνια σε κάθε μας βήμα.

Οι αθλήτριες από την πλευρά τους αισθάνονται απόλυτα ικανοποιημένες και ευχαριστημένες που αυτή η σκληρή δουλειά έφερε αποτέλεσμα και ευχαριστούν θερμά το σωματείο «ΤΑΛΩΣ» που ανήκουν, την Ομοσπονδία ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ για τη στήριξη σε πολύ δύσκολες οικονομικά συνθήκες, τους προπονητές τους Βαρβεράκη Γιώργο και Σιδεράκη Αθηνά για την προπονητική και επιστημονική υποστήριξη με το S.P.S. Club πλέον, τις οικογένειες τους που είναι συμπαραστάτες σε κάθε προσπάθεια και φυσικά την Aegean Airlines για τη βοήθεια στα εισιτήρια της προετοιμασίας και του γύρου Βελγίου αλλά και σε κάθε αποστολή στο εξωτερικό, το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου για την οικονομική βοήθεια στο γύρο Βελγίου, την εταιρεία Maglaris Bikes και Fuji , και τέλος την Oakley για τα κορυφαία γυαλιά ηλίου που τους παρέχει, για να βλέπουν ακόμα πιο ψηλά.

Ελπίζουμε ότι όλοι και ακόμα περισσότεροι θα είναι μαζί μας στις δύσκολες υποχρεώσεις που έχουμε…..
Γιατί αποδείξαμε ότι εμείς οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε πολλά, πάρα πολλά ……


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:

  • Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα

Τα σχόλια σας

comments

Leave a Comment


4 − 1 =

Email
Print
WP Socializer Aakash Web