Μεγάλη αγωνιστική δραστηριότητα τον Ιούνιο και Ιούλιο

Μεγάλη αγωνιστική δραστηριότητα τον Ιούνιο και Ιούλιο

Βαλκανικό Πρωτάθλημα ΜΤΒ Naoussa 2015

European Championship Track Juniors/U23 Athens 2015

Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πίστας U23/Εφήβων – Νεανίδων της Αθήνας, στην Βαλκανιάδα MTB της Νάουσας και στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα δρόμου και BMX επικεντρώνεται το ενδιαφέρον του αθλήματος της ποδηλασίας, για ένα μήνα σε 5 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα:

Τον πρώτο λόγο έχουν το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πίστας U23/Εφήβων – Νεανίδων που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας (Μαρούσι) από 14 – 19 Ιουλίου και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας στην περιοχή 3-5 Πηγάδια της Νάουσας στις 4-5 Ιουλίου.

Ακόμη, η Ε.Ο.Π. έχει προγραμματίσει την διεξαγωγή τριών Πανελληνίων Πρωταθλημάτων με την συνεργασία των Δήμων και Περιφερειών. Πιο αναλυτικά:

Ναύπλιο: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών.

Από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου, στο Ναύπλιο θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου ανδρών – γυναικών και Νέων.

Ο αγώνας διεξάγεται με την συνεργασία του Δήμου Ναυπλίου και έχουν δηλώσει συμμετοχή 189 αθλητές και αθλήτριες από 45 συλλόγους της χώρας. Ειδικότερα, στον αγώνα των ανδρών θα συμμετάσχουν 128 αθλητές, στους Νέους 27 αθλητές και στις γυναίκες 34 αθλητριες.

Τρίκαλα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων – Νεανίδων, Παίδων – Κορασίδων.

Με την συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων (Περιφέρεια Θεσσαλίας), θα γίνει στην πόλη των Τρικάλων,την περίοδο 10-12 Ιουλίου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου Εφήβων – Νεανίδων, Παίδων – Κορασίδων, στο οποίο θα επιδιώξουν να διακριθούν και να δώσουν την υπόσχεση ότι το άθλημα θα συνεχίσει να δίνει επιτυχίες στον διεθνή χώρο σε όλα τα αγωνίσματα της ποδηλασίας.

Ηράκλειο Κρήτης: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα BMX – 4X

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις, ειδικά διαμορφωμένες και αναβαθμισμένες, εγκαταστάσεις του MINOAN CAMP Α.Ο. στις Μελέσσες Αρχανών, θα πραγματοποιηθεί, στις 4-5 Ιουλίου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2015 στην Ορεινή Ποδηλασία του Τετραπλού Κρος (4X) και του BMX.

Το BMX είναι ένα νέο άθλημα που καλλιεργείται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και παρουσιάζει πλούσιο θέαμα για τους φίλους του αθλήματος. Η ΕΟΠ, σε συνεργασία με το Σωματείο MINOAN CAMP Α.Ο. , θα επιδιώξει να δώσει μια ξεχωριστή εικόνα ώστε τα επόμενα χρόνια να έρθουν οι επιτυχίες και στον διεθνή χώρο. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Ομοσπονδιακού προπονητή και παλιού πρωταθλητή δρόμου Στέλιου Σαλπαδήμου που τόνισε ότι “…τώρα στήνεται σιγά σιγά το μέλλον του αθλήματος στην χώρα μας και επιδίωξη μας είναι το πλασάρισμα μας σε καλές θέσεις στον διεθνή χώρο.”

Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Κορφιάτης και η Ελένη Μαυράκη θα αγωνιστούν στις 27 και 28 Ιουνίου στουςπρώτους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού.

Δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΠ

Ο πρόεδρος της ΕΟΠ κ. Θανάσης Τερζής, την Πέμπτη (18/06) συναντήθηκε με τον νέο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό στο Ποδηλατοδρόμιο και είχε την ευκαιρία να τον ευχαριστήσει ιδιαίτερα για την συμπαράσταση του στο άθλημα όπως επίσης και για την έγκριση του στην διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πίστας, αφού η εικόνα του Ποδηλατοδρομίου ήταν πάρα πολύ καλή.

Ο Γ.Γ.Α. ευχήθηκε καλή επιτυχία στους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην μεγάλη, αυτή, εκδήλωση του καλοκαιριού.

Ο κ. Τερζής, αναφερόμενος στην μεγάλη δραστηριότητα που παρουσιάζει το άθλημα τον τελευταίο καιρό, τόνισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση (Περιφέρειες και Δήμοι) αποτελούν τους σημαντικότερους αρωγούς της Ομοσπονδίας.

Ολοκληρώνοντας, σημείωσε την εξαιρετική συνεργασία και συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ποδηλασίας (UEC) στις προετοιμασίες του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:

  • Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα

Τα σχόλια σας

comments

Leave a Comment


9 + = 16

Email
Print
WP Socializer Aakash Web