Δελτίο Τύπου Ε.Ο.Π. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πίστας Juniors/U23 – Βαλκανικό Πρωτάθλημα MTB Naoussa 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο: Συνεχίζεται το προπονητικό camp

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το προπονητικό camp που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη (18 Ιουνίου) στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο (Μαρούσι).

Το προπονητικό camp θα διαρκέσει πέντε εβδομάδες και διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, την Ευρωπαϊκή Ένωση Ποδηλασίας (UEC) και την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Αμαρουσίου.

Το σεμινάριο αποτελεί προπομπό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U23 – Juniors ώστε οι είκοσι αθλητές και πέντε προπονητές, που προέρχονται από οχτώ χώρες, να ενημερωθούν από τους καθηγητές Τσέστερ Χιλ (Βρετανός), Βασίλη Αναστασόπουλο, Ντέιβιντ Ενγκερσβάιλερ (Γερμανός), για την βελτίωση της τεχνικής τους μέσα από σειρά ασκήσεων που αναπτύσσονται καθημερινά στο γυμναστήριο και στην προπόνηση, τον καθορισμό στόχων, την αναγνώριση των αδυναμιών και την βαθύτερη κατανόηση του αθλήματος.

ΒΑΛΚΑΝΙΑΔΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

Στο Ολυμπιακό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Καυταντζογλείου, θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου (13:00), η πρώτη συνέντευξη τύπου στα πλαίσια του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας (MTB Cross Country), που θα γίνει στα 3-5 Πηγάδια στις 4-5 Ιουλίου 2015.

Οι διοργανωτές ( ΕΟΠ – ΕΠΣΜΑΘ – Δήμος Νάουσας – Βαλκανική Ένωση ) θα ενημερώσουν τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας για την ποδηλατική φιέστα που θα γίνει στην όμορφη πόλη της Ημαθίας και παρουσιάζει μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον αφού θα αγωνιστούν ποδηλάτες από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Να σημειωθεί ότι από την διοργάνωση αυτή, οι Ευρωπαίοι ποδηλάτες θα μπορέσουν να βελτιώσουν τις θέσεις του στον πίνακα της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία C2.

Παράλληλα η ΕΠΣΜΑΘ έχει προγραμματίσει, για το Σάββατο και την Κυριακή, ειδικό αγώνα Ορεινής ποδηλασίας σε μια ξεχωριστή διαδρομή στις κατηγορίες masters, open, παμπαίδων – παγκορασίδων και μίνι.

Να αναφέρουμε ότι στις 3 Ιουνίου, στο Δημαρχείο Νάουσας, θα γίνει η τελευταία συνέντευξη τύπου για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ προκειμένου, λίγο πριν το τεχνικό συνέδριο, να δοθούν στην δημοσιότητα οι τελικές συμμετοχές αθλητών – αθλητριών σε όλες τις κατηγορίες.

Επικεφαλής της Ελληνικής αποστολής είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ορεινής ποδηλασίας Περικλής Ήλίας, ο οποίος αγωνίζεται σε επαγγελματική ομάδα του εξωτερικού και γνωρίζει μεγάλες διακρίσεις. Ο Έλληνας άσος του mountain bike το 2012 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Marathon, ενώ το ερχόμενο Σάββατο, θα επιδιώξει να επαναλάβει τον θρίαμβο του στην φετινή εκδήλωση στην ιταλική πόλη Bolzano.

Στην Βαλκανιάδα θα τρέξουν ακόμη, με στόχο τα μετάλλια, οι Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες Δημήτρης Αντωνιάδης (άνδρες), Αλεξανδρος Βροχίδης και Παναγιώτης Μπουκουβάλας (Νέους), Βαρβάρα Φασόη και Δανάη Στρουμπούλη (Γυναίκες). Την Ελληνική αποστολή θα πλαισιώσουν την ερχόμενη εβδομάδα ακόμα τέσσερις έφηβοι, τέσσερις νεάνιδες, τρεις παίδες και τρεις κορασίδες.

Δηλώσεις Ομοσπονδιακού Προπονητή

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής και παλιός πρωταθλητής του δρόμου Γιώργος Κατσέλης επισήμανε ότι θα προσπαθήσει η Ελλάδα να διακριθεί σε όλες τις κατηγορίες. Η προετοιμασία συνεχίζεται σε εντατικούς ρυθμούς και από την Δευτέρα (29 Ιουνίου), η προπόνηση θα γίνει στην πίστα της Βαλκανιάδας στην Νάουσα, ούτως ώστε οι αθλητές μας να γνωρίσουν την διαδρομή των αγώνων.


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:

  • Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα

Τα σχόλια σας

comments

Leave a Comment


+ 6 = 7

Email
Print
WP Socializer Aakash Web