International MTB Race of Naousa

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΤΒ

INTERNATIONAL ΜΤΒ RACE OF NAOYSA

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης (Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ.) και τον Δήμο Νάουσας, στα πλαίσια του Βαλκανικού Πρωταθλήματος ΜΤΒ που θα γίνει στη Νάουσα 4-5 Ιουλίου 2015, διοργανώνει παράλληλα στην ίδια διαδρομή αγώνες κατηγορίας Μάστερς και Open.

Επίσης θα διεξαχθούν και αγώνες eliminator για τις κατηγορίες Παμπαίδων, Παγκορασίδων και Μίνι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΤΟΠΟΣ: 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ, 17 χλμ. από την Νάουσα.

Εκκίνηση – Τερματισμός: Σαλέ, 3-5 Πηγάδια Νάουσας

17.30 ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΟΠΕΝ

18.30 ΑΓΩΝΑΣ ELIMINATOR U15, U13 & U11 ATOMΙΚ.ΧΡΟΝΟΜ.

19:00 ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ MASTERS

20:30 ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ

11:00 ΤΕΛΙΚΟΣ (32 καλύτεροι χρόνοι του TT) eliminator ΠΠ-ΠΚ-ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ & ΜΙΚΡΑ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ – ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διαδρομή χωμάτινη σε δασικούς δρόμους και μονοπάτια.

(Επισυνάπτεται χάρτης – υψομετρικό).

Masters & open

XCO – cross country, lap: 4,250 km, διάρκεια αγώνα 1:15-1:30

Εliminator Παμπαίδων-Παγκορασίδων και Μίνι

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή 700 μ. Όλοι οι αθλητές θα διαγωνισθούν αρχικά σε αγώνα ατομικής χρονομέτρησης και οι 32 καλύτεροι αθλητές – αθλήτριες κάθε κατηγορίας θα συνεχίσουν στην φάση των 32 στην οποία θα διαγωνισθούν σε 8 τετράδες. Από κάθε τετράδα προκρίνονται σε κάθε φάση οι δύο καλύτεροι αθλητές έως ότου φθάσουν στον τελικό. Στις κατηγορίες που δεν συμπληρωθούν 24 τουλάχιστον συμμετοχές, οι αθλητές προχωρούν αμέσως στην επόμενη φάση του αγώνα .

Η σειρά εκκίνησης των κατηγοριών για κάθε φάση του αγώνα έχει ως εξής:
1.Μίνι μικρά

2.Μίνι μεγάλα

3.Πανκορασίδες
4.Παμπαίδες

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλα τα Σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Π. με απεριόριστο αριθμό αθλητών. Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι θεωρημένα από την Ομοσπονδία για το 2015. Ο διοργανωτής δεν φέρει καμιά ευθύνη για τυχόν ατύχημα, απώλεια ή καταστροφή υλικού, οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα.

Στον Οpen αγώνα μπορούν να τρέξουν χωρίς δελτία, άτομα από 15 χρονών και άνω.

Όλοι οι συμμετέχοντες υπογράφουν ειδική φόρμα συμμετοχής και υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν εξετασθεί από γιατρό και είναι σε θέση να αγωνισθούν.

Για τους ανηλίκους θα πρέπει στο σχετικό έντυπο συμμετοχής να υπογράφει και ο κηδεμόνας αναγράφοντας και τον αριθμό της Αστυνομικής του Ταυτότητας.

Η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική για όλους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

MASTERS

30+, 40+, 50+

OPEN:

ΕΦΗΒΩΝ 15-18, ΑΝΔΡΩΝ 18-29

30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60+

Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κατηγορίας είναι να υπάρχουν τουλάχιστον 6 συμμετοχές. Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνεται συγχώνευση στην αμέσως μικρότερη κατηγορία.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΑΡΑΒΟΛΟ-ΚΑΛΥΨΕΙΣ:

Με Fax στο 2310200159 ή email στο epsmath@otenet.gr το αργότερο μέχρι την 01/07/2015.

Για την κατηγορία Open η δήλωση συμμετοχής θα γίνεται μέσα από ειδική φόρμα που πρέπει να συμπληρώνει ο συμμετέχων στο Racesystem.gr το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 1 Ιουλίου.

Για τους αγώνες των κατηγοριών με δελτία επισυνάπτεται δήλωση συμμετοχής που θα πρέπει να συμπληρώσουν οι σύλλογοι.

Για τους αγώνες των κατηγοριών masters & open η συμμετοχή είναι 20

ευρώ ενώ για τις μικρές κατηγορίες είναι ΔΩΡΕΑΝ.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

1. Με κατάθεση του ποσού το αργότερο μέχρι την 1-7-2015, στο λογαριασμό της Ένωσης: Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ 6075-040030796

ΙΒΑΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ –GR 1901710750006075040030796.

Με τη δήλωση συμμετοχής παρακαλούμε να μας διαβιβάζετε και το σχετικό παραστατικό κατάθεσης του παραπάνω ποσού.

Οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν τα νούμερα και chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης τα οποία και παραδίδουν μετά το πέρας των αγώνων στη γραμματεία.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ:Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα και του βασικού κανονισμού της Ε.Ο.Π. αποφασίζει επιτόπου τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

ΜΑΣΤΕΡΣ & OPEN

1ος Νικητής ανά κατηγορία, ΦΑΝΕΛΛΑ – Χρυσό μετάλλιο – Δίπλωμα, 2ος Αργυρό μετάλλιο – Δίπλωμα, 3ος Χάλκινο μετάλλιο – Δίπλωμα.

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ-ΠΑΓΚ-ΜΙΝΙ

1ος Νικητής ανά κατηγορία Χρυσό μετάλλιο – Δίπλωμα, 2ος Αργυρό μετάλλιο – Δίπλωμα, 3ος Χάλκινο μετάλλιο – Δίπλωμα.