4ος Γύρος Ταυγέτου ΜΤΒ Open

O Πολιτιστικός Σύλλογος Νεδουσαίων, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Νέδουσας υπό την αιγίδα του Δήμο Καλαμάτας διοργανώνει την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 και ώρα εκκίνησης 11:00πμ, ποδηλατικό αγώνα ΟΡΕΝ, 4ο ΓΥΡΟ ΤΑΫΓΕΤΟΥ ΜΤΒ στο χωριό Νέδουσα Μεσσηνίας, στις κατηγορίες FAN 30 χλμ , RACE 50χλμ.

Η αγωνιστική κατηγορία RACE θα έχει ηλικιακές υποκατηγορίες ως εξής: κατηγορία-άνδρες με ηλικίες 19-29 ετών, 30-39 ετών, 40-49 ετών και 50 ετών και άνω. Θα υπάρχει κοινή εκκίνηση για όλες τις κατηγορίες.

Η αγωνιστική κατηγορία FUN θα έχει ηλιακές κατηγορίες : 15-19 ετών , 20-29 ετών 30-39 ετών , 40-49 ετών , 50 ετών και άνω και κατηγορία γυναικών εφόσον συμπληρωθεί ο κατάλληλος αριθμός. Αν επιθυμεί κάποιος να τρέξει την μεγάλη διαδρομή (RACE) θα τρέχει στην αντίστοιχη ηλικιακά κατηγορία.

Οι ανήλικοι αθλητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον αγώνα θα πρέπει να προσκομίσουν στην γραμματεία υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα και οι υπόλοιποι αθλητές θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση με την παραλαβή των αριθμών που θα βρίσκονται στην γραμματεία.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα δοθεί στην πλατεία του χωριού Νέδουσα. Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων στον Ταΰγετο και στο 20ο χλμ του Εθνικού Επαρχιακού Δρόμου Καλαμάτας-Σπάρτης, με παράκαμψη (σηματοδοτημένη πινακίδα ΝΕΔΟΥΣΑ) . Συνεχίζοντας για άλλα 4 χιλιόμετρα συναντάμε το καταπράσινο χωριό με τα άφθονα νερά, γενέτειρα του Νικηταρά του αγωνιστή του 1821.

Η γραμματεία θα βρίσκεται από τις 08:00 πμ στην πλατεία του χωριού, όπου θα δίνονται και οι αριθμοί των αθλητών.

Η διαδρομή είναι κυκλική, σε δασικούς δρόμους και μονοπάτια, θα περάσει από το Νεοχώρι Φαλαισίας στα όρια των νομών Μεσσηνίας και Αρκαδίας και θα είναι σηματοδοτημένη 48 ώρες πριν τον αγώνα, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς της ΕΟΠ.)

Η κατηγορία Race ξεκινάει από την πλατεία του χωριού σε υψόμετρο 700 μέτρων. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε έξω από το χωριό για να ξεκινήσουμε την ανάβαση για το Νεοχώρι Φαλαισίας το οποίο βρίσκεται στα 1200μ . Η ανάβαση θα συνεχίζει μέχρι τα 1600μ όπου θα καταλήξει στον Άγιο Παντελεήμωνα .Η θέα θα είναι μαγευτική καθώς θα φτάνει μέχρι την Λακωνία. Για πρώτη φορά στη διαδρομή ο δρόμος θα πάρει την κατηφόρα όπου θα μπούμε στο μονοπάτι του Αγίου Παντελεήμωνα το οποίο έχει μήκος 4 χιλιόμετρα περίπου, ικανό να καλύψει τις απαιτήσεις κάθε αθλητή. Με το πέρας του μονοπατιού θα βρεθούμε στον Άγιο Νικόλαο όπου και ο δρόμος θα αρχίσει πάλι να ανηφορίζει για να βρεθούμε στο Κορφοβούνι σε υψόμετρο 1500 μέτρων . Έπειτα θα πάρουμε κατεύθυνση για την Ξεροβούνα και εν συνεχεία θα κατηφορίσουμε στον Άγιο Ελισσαίο που βρίσκεται στα 1300μ και θα καταλήξουμε στον Άη Λιά όπου η διαδρομή θα τραβήξει την ανηφόρα για τελευταία φορά προς τον Άγιο Νικόλαο . Φτάνωντας στην κορυφή θα κατηφορίσουμε στα Άσπρα χώματα , ένα μονοπάτι εξίσου απαιτητικό με το προηγουμενο . Ο τερματισμός βρίσκεται μέσα στην πλατεία του χωριού Νέδουσα.

Η διαδρομή της κατηγορίας Fun ξεκινά επίσης από την πλατεία του χωριού . Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε έξω από το χωριό για να ξεκινήσουμε την ανάβαση για το Νεοχώρι Φαλαισίας το οποίο βρίσκεται στα 1200μ . Η ανάβαση θα συνεχίζει μέχρι τα 1600μ όπου θα καταλήξει στον Άγιο Παντελεήμωνα .Η θέα θα είναι μαγευτική καθώς θα φτάνει μέχρι την Λακωνία. Για πρώτη φορά στη διαδρομή ο δρόμος θα πάρει την κατηφόρα όπου θα μπούμε στο μονοπάτι του Αγίου Παντελεήμωνα το οποίο έχει μήκος 4 χιλιόμετρα περίπου, ικανό να καλύψει τις απαιτήσεις κάθε αθλητή. Με το πέρας του μονοπατιού και φτάνοντας στον Άγιο Νικόλαο η κατηγορία Fun παίρνει το δρόμο προς τον τερματισμό ο οποίος είναι κατά κύριο λόγο κατηφορικός. Τελευταίο μονοπάτι της διαδρομής θα είναι τα Άσπρα Χώματα . Ο τερματισμός θα είναι στην πλατεία της Νέδουσας.

Κανονισμοί: Θα ισχύσουν οι κανονισμοί της ΕΟΠ.

Βραβεύσεις: Θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι αθλητές απ’ όλες τις κατηγορίες. Ο 1ος νικητής θα πάρει κύπελλο και μετάλλιο και οι υπόλοιποι 5 νικητές μετάλλιο.

Τροφοδοσία: θα υπάρχει σε καθορισμένα σημεία για όλους, καθώς επίσης και «σκούπα» για τυχόν εγκατάλειψη και βλάβες.

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται τηλεφωνικά στο 27210-93076 ή με email στην διεύθυνση. gurostaugetou@gmail.com

Το κόστος συμμετοχής έχει οριστεί στα 10 ευρώ και θα γίνεται πληρωμή στην γραμματία το πρώι του αγώνα ή στο κατάστημα “Δημητρακόπουλος Ποδήλατα” Φαρών 217 στην Καλαμάτα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα λήξουν την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου.

Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμιά ευθύνη για τυχόν ατύχημα ή φθορά-απώλεια αγωνιστικού υλικού. Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη.

Οι ανήλικοι διαγωνιζόμενοι χρειάζονται υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση από το γονέα/κηδεμόνα τους.

Επίσης ο διοργανωτής δεν θα επιτρέψει σε κανέναν αγωνιζόμενο να συμμετέχει στον αγώνα χωρίς κράνος.

Για όσους έρχονται από μακριά ή θέλουν να έρθουν από την προηγούμενη οι διοργανωτές προτείνουν τα εξής ξενοδοχεία:
1)Hotel IVISKOS. Τηλέφωνο επικοινωνίας 27210 92314.To ξενοδοχείο IVISKOS βρίσκεται στην Φαρών 196 της Καλαμάτας.
2)Ξενοδοχείο «Ξύλινα καταλύματα» στην Αλαγωνία . Τηλέφωνο επικοινωνίας 27210 76038 . Βρίσκεται 5 χιλιόμετρα μακρυά από τη Νέδουσα.

Τα ξενοδοχεία αυτά θα έχουν ειδικές τιμές για τους αθλητές και τους συνοδούς τους
Δικλινο δωμάτιο 44 ευρώ με πρωινό
Τρικλινο δωμάτιο 53 ευρώ με πρωινό


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:

  • Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα

Τα σχόλια σας

comments

Leave a Comment


+ 5 = 9

Email
Print
WP Socializer Aakash Web