Τροποποιήσεις στους κανονισμούς διεξαγωγής του αγωνίσματος Όμνιουμ Πίστας

1.1 Αιτιολόγηση

Με αφορµή την αποστολή από την Παγκόσµια Ένωσης Ποδηλασίας (UCI) των τροποποιηµένων κανονισµών διενέργειας του αγωνίσµατος ΟΜΝΙΟΥΜ, µετά από εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής και απόφαση του ∆Σ της Ε.Ο.Π. στις 31/7/2014, τροποποιούνται τα άρθρα του ισχύοντος κανονισµού 9.0-2013.

1.2 Περιγραφή Εγκυκλίου
ΟΜΝΙΟΥΜ
Ορισµός

3.2.247. Ο αγώνας Οµνιουµ είναι ένας αυτόνοµος και ενιαίος αγώνας και αποτελείται από έξι (6) επιµέρους αγωνίσµατα τα οποία πρέπει να διεξαχθούν σε δύο αγωνιστικές ηµέρες, µε µέγιστο αριθµό αθλητών που ορίζεται από το όριο της πίστας (αρθ. 3.1.009) µε την ακόλουθη σειρά:

1. Αγώνας Σκράτς απόστασης ανάλογης µε την κάθε κατηγορία, όπως φαίνεται στο άρθρο 3.2.174 των Κανονισµών.

2. Ατοµική Καταδίωξη (Πουρσουίτ), απόστασης ανάλογης µε την κάθε κατηγορία, όπως φαίνεται στο άρθρο 3.2.052 των Κανονισµών, χωρίς τελικό, σε σειρές, µε αντιπάλους κάθε φορά δύο ποδηλάτες σύµφωνα µε την γενική ατοµική κατάταξη µετά τον αγώνα σκρατς (4χλµ ελίτ άνδρες, 3χλµ έφηβοι/γυναίκες, 2χλµ νεάνιδες).

3. Αγώνας µε Αποκλεισµό.

4. 500 µ. ή 1000 µ. Ατοµικής Χρονοµέτρησης (σε σειρές, µε αντιπάλους κάθε φορά δύο ποδηλάτες σύµφωνα µε την γενική ατοµική κατάταξη µετά τον αγώνα µε αποκλεισµό.

5. Ένας γύρος (στροφή) πίστας Ατοµικής χρονοµέτρησης (µε εκκίνηση εν κινήσει).

6. Αγώνας Πόντων 40χλµ άνδρες, 25χλµ γυναίκες και έφηβοι, 20χλµ νεάνιδες.(βλ. πίνακα αρθ 3.2.117 για αριθµό στροφών και σπριντ)

(τροπ. Αρθ. 20.06.14)

Κατάταξη
3.2.250. Πλήρη αποτελέσµατα θα ανακοινώνονται για τα πρώτα 5 αγωνίσµατα. Μόνο για αυτά τα 5 αγωνίσµατα ο κάθε νικητής θα παίρνει 40 βαθµούς, ο κάθε 2ος 38 βαθµούς, ο κάθε 3ος 36 βαθµούς κλπ. Οι αθλητές από την 21η θέση και κάτω θα παίρνουν 1 βαθµό. (τροπ. Αρθ. 20.06.14)

3.2.251. Πριν από την εκκίνηση των πόντων θα συνταχθεί η τρέχουσα κατάταξη µε τα σύνολα των βαθµών και οι αθλητές θα ξεκινήσουν τον αγώνα των πόντων µε αυτούς τους βαθµούς που συγκέντρωσαν στα 5 πρώτα αγωνίσµατα. Στο σύνολο των βαθµών των αθλητών θα προστίθενται βαθµοί ή από το σύνολο των βαθµών των αθλητών θα αφαιρούνται βαθµοί ανάλογα µε τους κερδισµένους ή χαµένους γύρους και την βαθµολογία των σπριντ κατά την διάρκεια του αγώνα των πόντων. Η τελική γενική κατάταξη του όµνιουµ θα διαµορφωθεί µέσω του αγώνα των πόντων. Νικητής του όµνιουµ ανακηρύσσεται ο ποδηλάτης που έχει συγκεντρώσει το υψηλότερο σύνολο βαθµών (την υψηλότερη συνολική βαθµολογία).

(τροπ. Αρθ. 20.06.14)

3.2.251.β. Οποιοσδήποτε αθλητής εγκαταλείψει οποιοδήποτε από τα αγωνίσµατα θα θεωρείται ότι έγκατέλειψε τον αγώνα και θα καταγράφεται στην τελική κατάταξη µετά και τον τελευταίο τερµατίσαντα αθλητή µε την ένδειξη DNF (ΕΓΚ). Εκτός από τον αγώνα µε αποκλεισµό, οποιοσδήποτε ποδηλάτης αποσυρθεί από οποιοδήποτε αγώνισµα θα τιµωρείται µε αφαίρεση 40 βαθµών. Στην περίπτωση του σκράτς, κάθε ποδηλάτης που δεν τερµατίζει λόγω πτώσης, ή λόγω του γεγονότος ότι δεν µπορεί να επιστρέψει στην πίστα στο τελευταίο χιλιόµετρο θα παίρνει 1 βαθµό.

(τροπ. Αρθ. 20.06.14)

3.2.252. Σε περίπτωση ισοβαθµίας (ισοπαλίας), στην τελική κατάταξη για να αναδειχθεί ο νικητής θα λαµβάνονται υπόψη οι θέσεις στο τελικό σπριντ του τελευταίου αγωνίσµατος, (δηλαδή) του αγώνα των πόντων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:

Τα σχόλια σας

comments

Leave a Comment


1 + 5 =

Email
Print
WP Socializer Aakash Web