Οι δηλώσεις των πρωτοπόρων του 3ου Χειμερινού Πρωταθλήματος ΜΤΒ

Οι πρωτοπόροι της Γενικής Κατάταξης του 3ου Χειμερινού Πρωταθλήματος ΜΤΒ κάνουν δηλώσεις ενόψει της συνέχειας των αγώνων.

Αναστασάκης Τάσος (Fun 18-35): “Θεωρώ ότι εφέτος το Χειμερινό Πρωτάθλημα είναι από πολλές πλευρές βελτιωμένο. Αυτό εξάλλου φαίνεται και από τις συμμετοχές καθώς έχει καθιερωθεί πια, ως αγώνας, συνεπώς έχει αποκτήσει κοινό. Έως τώρα οι δύο πρώτοι αγώνες ήταν αρκετά απαιτητικοί και από πλευράς διαδρομής αλλά και στο επίπεδο ανταγωνισμού. Αυτό είναι θετικό γιατί συμβάλει στο να μεγιστοποιείται η προσπάθεια ενός αθλητή ώστε να αποδώσει όσο το δυνατόν καλλίτερα στον αγώνα. Είμαι σίγουρος ότι και οι επόμενοι αγώνες θα κινηθούν στο ίδιο επίπεδο προσφέροντάς μας την ευκαιρία να απολαύσουμε όμορφες διαδρομές, θετική αγωνιστική διαθεση και καλή παρέα.”

Φραγκιαδάκης Βασίλης (Fun 36-44): ”Ο πρώτος αγώνας του 3ου Χειμερινού Πρωταθλήματος ΜTB πραγματοποιήθηκε στο όμορφο δάσος της Κέρης. Ήταν ένας σκληροτράχηλος αγώνας με μια δυναμική διαδρομή με παρατεταμένες ανηφόρες που σε κάποια σημεία είχαν έντονες κλίσεις με σαθρό έδαφος, μονοπάτι και κατηφόρες με πολύ πέτρα. Ήταν ένας αγώνας που απαιτούσε αντοχή στην δύναμη και οδηγικές ικανότητες στα τεχνικά και δυναμικά κομάτια της διαδρομής. Ο δεύτερος αγώνας στο κέντρο του Ηρακλείου έγινε σε ένα διασκεδαστικό πιστάκι με πολλά τεχνικά κομάτια, μια μεγάλη ευθεία όπου μπορούσες να κάνεις τις επιθέσεις σου και να προσπερνάς, αλλά και μονοπατάκια που χρειαζόταν σωστή τεχνική και ισχύς για να σπριντάρεις και να διατηρείς το ρυθμό σου σε όλη την διαδρομή. Ανυπομονώ να τρέξω στον επόμενο αγώνα στο Φουρνί σε μια διαδρομή που τα έχει όλα μονοπάτι, ανηφόρες, κατηφόρες και τεχνικά κομμάτια που μου αρέσουν πολύ. Πιστεύω πως και αυτός ο αγώνας θα έχει αρκετές συμμετοχές, και έτσι όλα είναι ανοικτά μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος. Ενδιαφέρον θα έχει και η νέα διαδρομή που έχει προστεθεί φέτος στα Σπήλια αφού θα είναι κάτι καινούργιο.”

Προμπονάς Σταύρος (Fun 45+): “Θα ξεκινήσω με τις διαδρομές: Αρκετά ενδιαφέρον η διαδρομή της Κέρης, με διαφορετικό χαρακτήρα και απαιτήσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες, κάτι που έλειπε από τα δύο προηγούμενα πρωταθλήματα. Η διαδρομή στα Ενετικά Τείχη έχει το δικό της χαρακτήρα, οι συνεχείς εναλλαγές φρένο-γκάζι καθώς και η δυσκολία στο προσπέρασμα την καθιστούν διαφορετική από τις υπόλοιπες. Το φουρνί, μια σχετικά πιο εύκολη από πλευράς τεχνικής αλλά λόγω του τερέν οι καιρικές συνθήκες μπορεί να τα αλλάξουν όλα και να φέρουν τα πάνω κάτω. Την διαδρομή στα Σπήλια δεν την γνωρίζω ακόμα αφού μπαίνει για πρώτη φορά, την περιμένω με ενδιαφέρον και την φαντάζομαι ελαφρώς τεχνική με ντούρα με κλίσεις πάνω από 15%. Η διαδρομή στον Ευκάλυπτο δεν μπορεί να προσφέρει πολλές συγινήσεις και την διακρίνει κυρίως η ταχύτητα. Τέλος, σε ότι αφορά τον ανταγωνισμό και τις συμμετοχές θα αναφερθώ μόνο στην κατηγορία Fun όπου και ανήκω. Θεωρώ αρκετά καλό τον αριθμό των συμμετοχών και είμαι σίγουρος ότι θα μεγαλώσει κι άλλο ο ανταγωνισμός και στην μεγαλύτερη ηλικιακά κατηγορία γιατί έχει λίγες συμμετοχές και μακάρι να μπορούσε να αλλάξει αυτό. Καλή συνέχεια.”

Σοφιολάκης Στέλιος (Pro 15-35): ”Λόγω των αγώνων άρχισε να δραστηριοποιείται ο ποδηλατικος κόσμος της πόλης και κατ’ επέκταση του νησιού μιας και συμμετέχουν αθλητές από όλη την Κρήτη. Επίσης, θεωρώ σημαντικό το ότι οι τοπικές επιχειρήσεις βοηθούν στο όλο εγχείρημα και θα ήθελα να ευχαριστήσω το κατάστημα Πετάλι για την τεχνική υποστήριξη.”

-

Ζαχαρίου Παναγιώτης (Pro 36+): “Εάν οι θεσμοί απαρτίζουν έναν πολιτισμό, οι διοργανωτές του Χειμερινού Πρωταθλήματος ΜΤΒ μπορούν να καυχιούνται ότι έχουν βάλει ένα σημαντικό λιθαράκι στον αθλητικό πολιτισμό της μεγαλονήσου. Κι αν ο σημερινός μας κόσμος μαστίζεται από κρίσεις και κατήφια, τέτοιες προσπάθειες δείχνουν ότι με σθένος, κίνηση και συγκίνηση όλα τα άλλα φαίνονται μικρά και ασήμαντα. Αν και η ειδικότητά μου ως αθλητής είναι η Ατομική Χρονομέτρηση, θεωρώ ότι αυτό το Πρωτάθλημα ΜΤΒ αναδυκνείει τον πιο ολοκληρωμένο ποδηλάτη/αθλητή ένεκα της ποικιλομορφίας των αγωνιστικών χώρων. Πέραν τούτου, αποτελεί μία χειμερινή εορτή προβάλλουσα βασικά συστατικά του ενάρετου βίου, όπως την σωματική υγεία σε δράση και την συνεύρεση με συναθλητές και φίλους. Όταν άνθρωποι και τροχοί σμίγουν για να χορέψουν πάνω στα πετάλια σε τέτοιους όμορφους χώρους, θυμίζουν σύγχρονους Κουρήτες που προσφέρουν σπονδή ιδρώτος στην γεννέτειρα του Κρήτιου Διός.”


Κωνσταντάκης Δημήτρης (Εκπρόσωπος 1ης Ομάδας):
“Τις αγωνιστικές Κυριακές θα τις χαρακτήριζα Κυριακές μάζωξης των ανθρώπων που αγαπούν το ποδήλατο καθώς μας δίνεται η ευκαιρία να χαρούμε το άθλημά μας με μεγάλο κοινό. Μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουν συμμετέχοντας σε αυτούς τους αγώνες ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Είναι σημαντικό καθώς διευρύνεται το κοινό της ποδηλασίας. Οι πρώτοι δύο αγώνες απέδειξαν ότι οι Κρητικοί θέλουν τους αγώνες και ελπίζω σε ανάλογη συνέχεια, όχι μόνο στο Χειμερινό Πρωτάθλημα αλλά και σε όποια άλλη προσπάθεια γίνεται με αυτό τον σκοπό.”

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:

  • Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα

Τα σχόλια σας

comments

Leave a Comment


+ 1 = 3

Email
Print
WP Socializer Aakash Web