Ο Kwiatkowski Παγκόσμιος – Ο Μπούγλας διαφήμιση της ελληνικής ποδηλασίας

Ο Πολωνός Michal Kwiatkowski είναι ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Αντοχή καθώς στέφθηκε νικητής στη Ponferrada της Ισπανίας. Ο Γιώργος Μπούγλας εκμεταλλεύτηκε της τεράστια διαφήμιση που προσφέρει το άθλημα της ποδηλασίας και με την υψηλή επίδοσή του σε συνδυασμό με το θάρρος-θράσος που ανέδειξε, παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές τον εκπρόσωπο της ελληνικής ποδηλασίας.

Το πλήθος των μεγάλων ονομάτων στην εκκίνηση του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος έδειχναν ότι το αποτέλεσμα ήταν αμφίρροπο. Τα στατιστικά ήταν μεταξύ των σπρίντερ που μπορούν να αντέξουν στις δυναμικές ανηφόρες και στους ανηφορίστες που μπορούν να πιέσουν όσο πρέπει για να αποσπαστούν. Ο αγώνας κρίθηκε στην τελευταία ανηφόρα, λίγα μόλις χιλιόμετρα πριν το τερματισμό, με τον Kwiatkowski να είναι ο πρώτος από τα φαβορί που τόλμησε να αποσπαστεί και δικαιώθηκε αφού οι αθλητές (Simon Gerrans, Alejandro Valverde, Matti Breschel, Greg Van Avermaet, Tony Gallopin και Philippe Gilbert) που προσπάθησαν να τον ακολουθήσουν ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα δεν κατάφεραν ποτέ να τον πιάσουν. Η δεύτερη και τρίτη θέση κρίθηκε στο σπριντ μεταξύ αυτών των αθλητών με τον Gerrans και τον Valverde να τερματίζουν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο Μπόύγλας Γιώργος εξαρχής είχε ως στόχο να πραγματοποιήσει μεγάλο αγώνα όπως και τα κατάφερε. Το ιδανικότερο σενάριο για την Ελλάδα θα ήταν ο ποδηλάτης της SP Tableware να βρισκόταν με τους τέσσερις ποδηλάτες που βρέθηκαν αποσπασμένοι από την αρχή περίπου του αγώνα χωρίς όμως αυτό να επιτευχθεί παρά την προσπάθεια που έγινε από την πλευρά του Μπούλγα. Στην συνέχεια του αγώνα ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στην κατηγορία των Ανδρών, με μία σόλο προσπάθεια οδήγησε για αρκετά χιλιόμετρα μπροστά από το κυρίως γκρουπ και πίσω από τους τέσσερις αποσπασμένους έως την στιγμή που άνοιξε τον ρυθμό του αγώνα η Εθνική ομάδα της Πολωνίας. Με αυτήν την ενέργεια ο Έλληνας Πρωταθλητής έδωσε την ευκαιρία να τον παρουσιάσουν όλοι οι ξένοι παρουσιαστές καθώς και την ελληνική ποδηλασία, υπενθυμίζοντας το επιτυχημένο πέρασμα του Γιάννη Ταμουρίδη από Pro Tour ομάδα αλλά και από το Giro di Italia. Ο αγώνας ήταν αντίστοιχης εμβέλειας με τα Grand Tour αφού εκεί βρέθηκαν σχεδόν όλοι οι Pro Tour ποδηλάτες, διεκδικώντας τη μπλούζα με τα χρώματα της ίριδος που θα συνοδεύει τον νικητή μέχρι το επόμενο πρωτάθλημα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:

Τα σχόλια σας

comments

Leave a Comment


8 − = 1

Email
Print
WP Socializer Aakash Web