8η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑΜεΑ για τις αθλήτριες του «Τάλως»

8Η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ «ΤΑΛΩΣ» ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΑΜΕΑ

Άλλη μια επιτυχία προστέθηκε για τη χώρα και το άθλημα της ποδηλασίας στο παγκόσμιοπρωτάθλημα δρόμου που έγινε στο Greenville των Ηνωμένων πολιτειών.

Το Τάντεμ γυναικών του «ΤΑΛΩΣ» με τις ΧαλκιαδάκηΑδαμαντία- Μηλάκη Ηρώ κατέλαβε τη 8η θέση στον αγώνα αντοχής 81,6 χιλιομέτρων με χρόνο 2.08.32 σε έναν αγώναπου κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στο τελικό σπριντ για την ανάδειξη τουνικητή. Το επίπεδο ήταν τόσο υψηλό και ο αγώνας αμφίρροπος μέχρι το τελευταίο μέτροπου εννέα πληρώματα έφτασαν μαζί στη γραμμή τερματισμού με τις αθλήτριες μας ναπαίρνουν την 8η θέση αφήνοντας στην 9η τις Καναδές χρυσέςΠαραολυμπιονίκες του Λονδίνου. Το Ελληνικό πλήρωμα και στην ατομική χρονομέτρηση 24,9 χιλιομέτρωνκατέλαβε τη 10η θέση με χρόνο 38.51΄΄κάνοντας μια καταπληκτική επίσηςκούρσα και πιστοποιώντας για άλλη μια φορά ότι βρίσκονται στην ελίτ τουαθλήματος παγκοσμίως.

Σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα στόχος μας δεν ήταν άλλος από το μπορέσουμε ναπλασαριστούμε στην πρώτη δεκάδα για να πάρουμε βαθμούς στην προσπάθεια πουκάνουμε για πρόκριση στους Παραολυμπιακούς του Ρίο 2016.

Με την 8η και 10η θέση που πήραμε και τους 32 επιπλέονβαθμούς που προστέθηκαν στη χώρα μας, φτάσαμε τους 100 τη συνολική συγκομιδήμας και βρισκόμαστε στις κορυφαίες χώρες της Ευρώπης, χάρη στις επιδόσεις τωναθλητών μας μέχρι σήμερα , που μας δίνουν με βεβαιότητα μια θέση γυναικών γιατους Πραολυμπιακούς αγώνες. Όσον αφορά τους άνδρες μπορέσαμε να διατηρήσουμε τηθέση μας μπροστά από τη Λετονία και τη Κροατία κερδίζοντας ακόμα ένα εισιτήριογια τους άνδρες. (Επίσημες ανακοινώσεις για τις θέσεις θα έχουμε στο τέλος τουέτους οπότε θα δοθούν και τα πρώτα εισιτήρια για τις κορυφαίες χώρες ανάΉπειρο.

Είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά και σκληρά και όλα τα παιδιά ‘έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να πετύχουμε καισε αυτή την αποστολή και πράγματι το κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Ομοσπονδία μας ΕΟΑΜ ΑμεΑ, από το ΔΣ, την τεχνικήεπιτροπή και όλους τους συνεργάτες, γιατί σε μια χρονική περίοδο πολύ δύσκοληόπως αυτή που διανύουμε με πολύ κόπο, αγάπη και μεράκι, έχουν καταφέρει ναπροσφέρουν στους αθλητές μας ότι χρειάζονται και κυρίως την ευκαιρία νααγωνιστούν και να πετύχουν διακρίσεις για τη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ποδηλασία πλέον έχει φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο και είμαστε ανταγωνιστικοί σεκάθε διοργάνωση γιατί δουλεύουμε σωστά και οργανωμένα και οι αθλητές μας όλοι,γυναίκες και άνδρες, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να βελτιωθούν.

Θεωρώ ότι συνεχίζοντας με την ίδια συνέπεια την προσπάθειά μας θα μπορέσουμε νακερδίσουμε και άλλες θέσεις για το Ρίο αλλά και μεγαλύτερες διακρίσεις για τηχώρα μας σε κάθε διοργάνωση.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας στήριξαν και μας στηρίζουν σε αυτή την προσπάθεια: Τον σύλλογογυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» και το Ροταριανό όμιλο Ηρακλείου CANDIA για την αγορά των ποδηλάτων, την εταιρεία TRANSCOMBIEXPRESS S.A. που τατελευταία χρόνια είναι σταθερός χορηγός και αρωγός στις προσπάθειές μας , , τη Minoan Linesγιατη έκπτωση στα εισιτήρια του σωματείου, τη Hertz για τη χορηγία του mini Bus για τιςμετακινήσεις των αθλητών και το Δήμο Ηρακλείου για τη φιλοξενία στο Παγκρήτιοστάδιο.

Το Δ.Σ. του σωματείου «ΤΑΛΩΣ» συγχαίρει τις αθλήτριες για τις σπουδαίες αυτέςεπιτυχίες που τιμούν τη χώρα και τον τόπο μας με τον καλύτερο τρόπο σε όλο τονκόσμο και καλούμε την τοπική κοινωνία και όχι μόνο να σταθεί δίπλα μας στις προσπάθειεςαυτών των παιδιών για πρόκριση και διάκριση στους Παραολυμπιακούς του «ΡΙΟ 2016».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:

  • Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα

Τα σχόλια σας

comments

Leave a Comment


9 + 3 =

Email
Print
WP Socializer Aakash Web