7ος ποδηλατικός Γύρος Ξάνθης Γιορτών Παλιάς Πόλης Ξάνθης

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης «Ο Πήγασος», σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης και τον Δήμο Αβδήρων, διοργάνωσαν τον 7ο κατά σειρά ποδηλατικό αγώνα επί δημοσίας οδού για αθλητές με δελτία, αλλά και OPEN την περασμένη Κυριακή 31 Αυγούστου. Στην εκκίνηση του αγώνα που δόθηκε από τον χώρο του γηπέδου Α.Ο.Ξ. βρέθηκαν 240 αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό ,με αθλητές μεγάλου κύρους.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 11 το πρωί και οι ποδηλάτες ακολουθώντας την παλαιά Ε.Ο προς τα Άβδηρα την πατρίδα του Δημόκριτου, με τις ωραίες παραλίες της Μάνδρας και Αβδήρων, όπου κατά την ώρα διέλευσης των αθλητών όλοι οι λουόμενοι χειροκροτούσαν ακόμη και μέσα από την θάλασσα. Το ανέβασμα από τα παράλια για το Εύλαλο και το Πετροχώρι έγινε κάτω από τον μεσημεριανό ήλιο,[ θερμοκρασία 29 βαθμούς]και δεν στάθηκε ικανό να σπάσει το πελοτών που την ώρα εκείνη αποτελούταν από 30 ικανότατους αθλητές που ποδηλατούσαν σε ρυθμούς Tour de France.Την αδρεναλίνη ανέβαζαν συχνά πυκνά δύο αθλητές που ήθελαν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον την νίκη στον αγώνα.

Ο Χρήστος Λοίζου της racing cycles ΚΑΣΤΡΟ και ο Νίκος Ταχόπουλος από τα ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ,χωρίς όμως να καταφέρουν να αποσπαστούν από το κυρίως γκρουπ που βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής πίσω τους με τους αθλητές της Team Etcetera Μολά Χαρούν, Ιωαννίδη Νίκο, και Σταύρο Κανελλόπουλο του Θράκα Ιππέα να κυνηγούν μην αφήνοντας περιθώρια στους προπορευόμενους αθλητές. Πλησιάζοντας την περιφερειακή της Ξάνθης προς την Μονή Παναγίας Καλαμούς, ο Ιωαννίδης εξαπέλυσε επίθεση πιάνοντας τον προπορευόμενο αθλητή των Χιλίων Δέντρων Πανταζή σε ένα ανηφορικό τμήμα όπου κανένας από το πελοτών δεν θέλησε να καταδιώξει ,καθώς τα τελευταία 8 χιλιόμετρα ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά. Στην Μονή Αρχαγγελιώτισσας, ο Ιωαννίδης πήρε πρώτος την κατηφοριά έχοντας 2 λεπτά πίσω του την δυάδα των αθλητών Μολά Χαρούν και Μαυρικάκη Μιχαήλ που καταδίωκαν ξωπίσω του, ακολουθούμενοι από τους Κανελλόπουλο Σταύρο Δημητρακόπουλο Δημήτρη του Θράκα Ιππέα, και τον Σουβατζόγλου Δημήτρη της Εθνικής ομάδας της Γεωργίας.

Η τελευταία κατηφοριά έδωσε αρκετές ανάσες σε όλους τους αθλητές αλλά και ταχύτητα τερματισμού για το τελικό σπρίντ που απείχε μόλις 500 μ από το τελείωμά της. Την γραμμή του τερματισμού πέρασε πρώτος ο αθλητής Ιωαννίδης Νίκοςμε χρόνο 2.33. 15 από την ETCETERA PELOTON έχοντας διαφορά ενός μόνο λεπτού από τους Μαυρικάκη και Χαρούν που έλυσαν τις διαφορές τους στο τελικό σπρίντ. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο αθλητής του ΠΑΟΚ Διαμαντής Ιωάννης με χρόνο2 ώρες και 36 λεπτά όπως και ο ομόσταυλός του στην κατηγορία εφήβων Αιμιλιανός Κασίδης που τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία του χάνοντας την πρωτιά από τον πολύ καλό Γκουλιαμτζή Σίμο που εξέπληξε με την απόδοσή του σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Στην κατηγορία των 40+ νικητής ο Αζάς του ΒΕΛΟΥΣ με χρόνο 2. 37. 25 με δεύτερο τον Ναλετζή του ιδίου συλλόγου και τρίτο τον Αρήφογλου του Πήγασου Ξάνθης. Στις γυναίκες η Γαραγάνη Βασιλική του Θρακα Ιππέα παρά το σοβαρό πέσιμό της κατάφερε να τερματίσει με χρόνο 2.56.02 αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Ρωμανίδου Ξένια του Πήγασου και στην Τρίτη θέση την Τσακουρίδου Πόπη επίσης του Πήγασου. Το ραντεβού ανανεώθηκε για τον επόμενο χρόνο με την ευχή όλοι οι αγώνες που είναι στο αγωνιστικό καλεντάρι να μην συμπίπτουν μεταξύ τους έτσι ώστε να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι αθλητές που διχάζονται να πάρουν απόφαση για το ποιόν αγώνα θα επιλέξουν. Να σημειωθεί πώς το σωματείο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ είχε δωρεάν την συμμετοχή των αθλητών στην open κατηγορία.

epitrohon.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:

  • Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα

Τα σχόλια σας

comments

Leave a Comment


9 − = 4

Email
Print
WP Socializer Aakash Web